Najnovije

NEŠTO PAKLENO SE KUVA? Ukrajina raspoređuje avijaciju na aerodromima u Poljskoj

Oružane snage Ukrajine raspoređuju avijaciju na aerodrome trećih zemalja u nadi da ih Rusija tamo neće bombardovati, rekao je za Sputnjik izvor u bezbednosnim strukturama.

„Ukrajinske snage koriste aerodrome trećih zemalja, konkretno Poljske, za baziranje svojih vazduhoplovnih snaga. To se radi kako bi se ograničile mogućnosti Oružanih snaga Rusije da gađaju tehniku protivnika, jer bi napad na teritoriju trećih zemalja doveo do direktnog sukoba Rusije sa zemljama EU i NATO“, rekao je naš sagovornik.

Međutim, kako je dodao, vojni aerodromi na teritoriji Ukrajine koriste se za dopunu goriva i municije.

U međuvremenu, turska novinska agencija Anadolija upozorava da bi Moskva mogla pružiti žestok odgovor na vojnu saradnju Varšave i Kijeva.

„Obučavajući ukrajinske vojnike, Poljska produbljuje svoje veze sa Ukrajinom i verovatno će biti na nišanu uzvratnog ruskog udara“, navodi se u članku.
Kako je precizirano, inicijative kao što je presretanje ruskih raketa iznad ukrajinske teritorije ne samo da neće povećati bezbednost Poljske, nego će je dovesti u rizičan položaj.

Ranije ruski predsednik Vladimir Putin nije isključio mogućnost uništavanja ukrajinskih aviona na teritoriji trećih zemalja. Na primer, kako je istakao, ruske snage će razmotriti opcije za obaranje lovaca F-16 koji su obećani Kijevu, čak i ako oni budu bazirani na teritorijama drugih zemalja.

RUSKA VOJSKA SE PROBIJA! Padaju uporišta, žestoki udarci ukrajinskoj armiji

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA