Najnovije

Preporuka: " Betmen: DŽokerov rat i Priče o duhovima"

Čarobna knjiga nam u biblioteci "Olovka, tuš i pero" u broju 555 donosi odabrane priče DC univerzuma i to drugu knjigu Betmen trilogije scenariste DŽejmsa Tiniona IV i crtača Horhea Himenesa i Gijema Marka uz kolor Tomeu Morisa.

Foto:Čarobna knjiga

Priča koju imate ispred sebe je sve samo ne zabavna pričica o superheroju u obojenim sličicama.
Nama omiljeni superheroj (koji i nije superheroj), Betmen, je suočen sa velikim problemima, ne samo sa "nikad jačim" DŽokerom, već i sa činjenicom da je imperija Vejn izgubila materijalni primat u Gotamu, pa će se to osetiti i na budžet čoveka šišmiša, samim tim i na njegovu moć.

Sukob je epskih razmera, DŽoker je u svom ludom i genijalnom umu uspeo da postavi stvari na način da se zapitamo kako će se ovoga puta Betmen izvući, ali ludilo je kod DŽokera primarno, a Betiša je ipak prepametan detektiv, osim što je istrenirani osvetnik.

Priča je ozbiljna, zrela, gruba, sa mnogo nasilnih scena, iziskuje koncentraciju na posebnom nivou i dobro poznavanje istorijata serijala.

Pojavljuju se novi junaci, neki negativci postaju pozitivci, a neki skrajnuti junaci se pojavljuju sa značajnom ulogom u priči.

Knjigom se provlači ideja da li je krajnje vreme da Betmen konačno okonča postojanje DŽokera, dokle će više da ga hapsi i vodi u Arkam iz koga on uvek lukavo pobegne, napravi haos u Gotamu i pobije mnogo nedužnih.
Da li je čuvanje života jednog takvog kriminalca opravdano ukoliko on nosi smrt hiljada nevinih.
Izgleda da je nekima prekipelo od tolikog Betmenovog čovekoljublja.

Svakako je potrebno pažnju posvetiti i poglavljima 12 i 13 knjige koje sadrže kraće priče sa odličnim zapletom i oslikavanjem bitnih detalja i karaktera iz sveta našeg junaka.

Nije preterana konstatacija da je DŽejms Tinion IV moderna scenaristička zvezda, trilogija koja je pred vama je sjajna, donosi nam dugovečnog heroja u novom svetlu i opravdava mišljenje o Betmenu kao neiscrpnom izvoru novih avantura.


Naravno da je sjajna pratnja crtački i kolor staf, jer je potrebno Betmena i nacrtati sa elementima horora i mraka.

Svaka preporuka za ovu knjigu!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA