Najnovije

PUTIN REŠIO DA ZADA POSLEDNJI UDARAC! Svakom ukrajinskom generalu će biti jasno šta ovo znači!

Oružane snage Ukrajine neće više moći da izvode ofanzive u pravcu Crnog mora ako izgube grad Ugljedar u DNR, a uskoro bi mogla da se odigra i konačna bitka za Donbas, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris.

- Mislim da nijedan ukrajinski komandant neće hteti da napreduje na jug kada Rusi budu u Ugljedaru. To će zapravo biti kraj bitke – definitivni kraj bitke za Azovsko i Crno more - rekao je Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
Po njegovom mišljenju, Ugljedar ima strateško značenje – ne samo da obezbeđuje odbranu ukrajinskih Oružanih snaga u južnom Donbasu, nego i pokriva istočni bok svake ukrajinske ofanzive na jug.

Merkuris ističe da će gubitkom tog grada za kijevski režim postati teoretski i praktično nemoguće da izvede kontraofanzivu duž južnog fronta u pravcu Crnog mora.

- Ukrajinci će se, verovatno, povući. Ako Rusi zauzmu Ugljedar, a na kraju hoće, to će biti veliki udarac za Oružane snage Ukrajine - smatra britanski stručnjak.
Takođe, on pretpostavlja da bi uskoro mogla da se odigra finalna bitka za Donbas.

- Glavna ukrajinska uporišta počinju da se urušavaju. Ukrajinski otpor slabi. Moguće je da predstoje još tri, četiri meseca teških borbi u Donbasu, ali nakon što bude zauzeto još sela tamo će početi poslednja, kulminaciona bitka - pretpostavlja Merkuris.

On napominje da se pojavljuju vesti o veoma neorganizovanoj odbrani ukrajinskih snaga – ukrajinski vojnici sve manje su spremni da se bore istim intenzitetom kao ranije. Ekspert ocenjuje da nisu u stanju da obuzdaju nalet ruskih trupa.

OTKRIVAMO! Jakob Stausholm – Ko je prvi čovek Rio Tinta?

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA