Najnovije

Albanci veličaju Fatona Hajrizija: Ime teroriste ispisali na srpskoj kući

Jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Na kući porodice Đurković, u selu Gojbulja kod Vučitrna, noćas su ispisani grafiti "UČK" i ime zločinca i teroriste Fatona Hajrizija koji je hladnokrvno ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića.

"Ovo veličanje terorističke organizacije i posebno teroriste koji je nedavno izvršio krvavi pir u Loznici, unosi u ovoj vrlo osetljivoj bezbednosnoj situaciji za Srbe na KiM dodatni nemir i neizvesnost za dalji život u pokrajini", saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Kako se dodaje, i ovaj primer pokazuje da se na prostoru KiM od strane albanskih ekstremista otvoreno slavi zločin teroriste Hajrizija, a ispisivanje njegovog imena na srpskoj kući ne može drugačije da se shvati nego kao pretnja preostalim Srbima, kako u Gojbulji, tako i na čitavom prostoru KiM.

"Jasno je da ovo nije izolovani slučaj, već sinhronizovana kampanja albanskih ekstremista da ovakvim otvorenim pretnjama, po svaku cenu proteraju Srbe sa njihovih ognjišta, a sve pod palicom Aljbina Kurtija koji je najveća pretnja miru na Balkanu, zbog svoje opsesije da iskoreni srpsko postojanje na KiM", piše u saopštenju.

Kancelarija navodi da očekuje da ovaj slučaj bez odlaganja osude predstavnici međunarodnih organizacija, kao i da preduzmu mere da se ovaj slučaj najhitnije reši i da se slični incidenti više ne dešavaju.

PUTIN UPOZORIO: Rusija će odgovoriti recipročno zbog raspoređivanja američkih raketa u svetu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA