Najnovije

Knežević o odnosima dve zemlje: Ulazak Srba u vladu Crne Gore značajan za buduće procese koji će doneti stabilnost!

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je danas da je ulazak Srba u vladu Milojka Spajića višestruko značajan zbog budućih procesa koji Crnoj Gori treba da donesu unutrašnju stabilnost, dodajući da ne očekuje više narativ da Srbi ne mogu da budu deo izvršne vlasti.

- Dugo se u institucionalnim i vaninstitucionalnim krugovima raubovao narativ da Srbi koji su na referendumu 2006. godine glasali za zajedničku državu, koji ne priznaju tzv. Kosovo, koji se zalažu za najbolje odnose sa bratskom Srbijom, za balansiranu spoljnu politiku, ne mogu biti deo izvršne vlasti ma koliko glasova osvojili na izborima. Našim ulaskom u vladu taj koncept je razbijen i uveren sam da nikad više neće biti dominantan u Crnoj Gori - rekao je Knežević za Večernje novosti.

Govoreći o tome da je Zagreb proglasio nepoželjnima njega, li­dera No­ve srp­ske de­mo­kra­ti­je i pred­sed­nika Skup­šti­ne Cr­ne Go­re An­dri­ju Man­dića i lidera Demokratske Crne Gore Aleksu Bečića, Knežević je rekao da je hrvtskim vlastima trebalo gotovo mesec dana od usvajanja Rezolucije o genocidu u Jasenovcu da tu odluku donesu i to dan nakon što su Srbi ušli u vladu.

- Jasno je svakom da ne bi bilo zabrana da nismo ušli u vladu, pošto su to hrvatske vlasti priželjkivale, i to na isti način kao što su eliminisale svaku mogućnost da politički predstavnici Srba iz Hrvatske budu u vladi - ocenio je Knežević.

Na pitanje šta je presudilo da ipak glasa za ulazak Bošnjačke stranke u vladu nakon što se zakleo da neće za to glasati, Knežević je rekao da mu je predsednik te stranke Evrin Ibrahimović "čvrsto dao reč" da će stranka raskinuti koaliciju sa DPS u Bijelom Polju, po donošenju budžeta u toj opštini.

- U suprotnom, premijer Spajić i postojeća parlamentarna većina će pokrenuti inicijativu za smenu ministara iz Bošnjačke stranke. To je meni bilo dovoljno da glasam za ulazak BS, jer smatram da sam im hrišćanski pružio priliku da raskrste sa Milovom strankom (DPS Mila Đukanovića), a da nisam izdao nijedno svoje uverenje, niti pogazio zakletvu - rekao je Knežević. 

Govoreći o tome da je oslobođen optužbi za organizaciju državnog udara, on je naveo da će sačekati reakciju tužilaštva a zatim će odlučiti da li će tražiti odštetu.

- Sačekaću reakciju tužilaštva kad dobije pisani otpravak presude, jer od toga zavisi da li će ovaj montirani proces posle osam godina biti okončan. U svakom slučaju, ne postoji novčani iznos koji može nadoknaditi golgotu našu i naših porodica - rekao je Knežević.

Na pitanje da li veruje da se sprema atentat na nekadašnjeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, Knežević ističe da sve navode koji su se pojavili u medijima treba proveriti, kako bi se otklonila bilo kakva sumnja i opasnost - ne samo za Đukanovića već za svakog građanina u Crnoj Gori.

PALA JE ODLUKA PUTINA- OVO JE SLEDEĆI GRAD! Reči predsednika najavljuju veliku osvetu Ukrajini za 2022. godinu:

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA