Najnovije

ORBANOVA ŠAMARČINA KOLEKTIVNOM ZAPADU: Briks je nova realnost ili nešto mnogo više?

Azija će postati dominantni centar sveta, za institucionalnu osnovu novog svetskog poretka poslužiće BRIKS i Šangajska organizacija za saradnju (ŠOS), izjavio je mađarski premijer Viktor Orban tokom svog govora u rumunskom gradu Beile Tušnad.

Orban je istakao da je ovaj proces neizbežan, naglašavajući da Azija već ima značajnu prednost u demografskom, tehnološkom i kapitalnom pogledu. "Azija već sada ima demografsku, tehnološku i kapitalnu prednost, što je čini neprikosnovenim liderom u budućem svetskom poretku," rekao je Orban.

BRIKS i ŠOS kao temelji novog poretka

Orban je posebno istakao ulogu BRIKS-a i ŠOS-a kao institucionalnih okosnica novog svetskog poretka. "Ove organizacije će igrati ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti, obezbeđujući stabilnost i saradnju među najznačajnijim svetskim ekonomijama," dodao je.

Neizbežan proces

Prema Orbanu, proces promene svetskog poretka je neizbežan, a Azija je već sada na putu da preuzme vodeću ulogu. On je istakao da je demografska ekspanzija, brzi tehnološki napredak i akumulacija kapitala u Aziji doveli do toga da ovaj kontinent postane centar globalnih dešavanja.

ŠTA TO LETI IZNAD TERITORIJE REPUBLIKE SRPSKE! Opasna letelica, poljskog proizvođača (FOTO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA