Najnovije

PALA JE ODLUKA PUTINA- OVO JE SLEDEĆI GRAD! Reči predsednika najavljuju veliku osvetu Ukrajini za 2022. godinu:

Herson treba da postane simbol identiteta i pobede Rusije, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuu za dokumentarni film „Novi Herson“, napomenuvši da je pronalaženje i jačanje identiteta osnova budućnosti Rusije. Mnogi su ovaj Putinov govor protumačili kao najavu nove ruske ofanzive ka tom gradu.

Podsetimo, ruska vojska je napustila grad Herson u novembru 2022. godine i povukla se na istočni deo Hersonske oblasti.
- Herson treba da bude simbol identiteta Rusije, njenih dubokih korena, simbol pobede, razvoja, prosperiteta Rusije - kazao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da istorija Rusije, njena tradicija i ponos na podvige njenih predaka za jačanje zemlje, stvaraju osnovu za pobedu, što je posebno potrebno u sadašnjem periodu razvoja država.

- Nama je uvek – posebno u ovom periodu našeg razvoja, naše istorije – potreban uspeh, potrebna nam je pobeda. A pobede ne može biti bez čvrstog temelja, moralnog, etičkog, duhovnog temelja, a taj temelj upravo stvara naša istorija, tradicija i ponos na ono što su naši preci činili za jačanje otadžbine. Ovo je i danas, u izvesnom smislu, naše oružje - poručio je Putin.
Objašnjavajući istorijski značaj drevnog Hersona za ruski narod, Putin je istakao da je to jedan od najstarijih gradova u Rusiji, star skoro 2.500 godina i da je pre svega sve to povezano sa krštenjem kneza Vladimira, sa kasnijim krštenjem cele Rusije.

- Za nas je važno da je kao rezultat ovog događaja počela da se formira ruska nacija - rekao je Putin.

Predsednik je objasnio da su do tada različita slovenska plemena na teritoriji Rusije zapravo bila pod vlašću jednog kneza, njihova privreda je funkcionisala u okviru gotovo jedinstvenog tržišta, govorila su istim jezikom.

- Ali nedostajalo im je duhovno jedinstvo, bez kojeg ne može biti ni jednog naroda. Za nas je ovo mesto sveto, tu je izvor naše državnosti i ruskog naroda - naveo je.

Istorijsko-arheološki park „Novi Hersones“ otvoriće svoja vrata za stanovnike i goste Sevastopolja 30. jula.

Na teritoriji od 24 hektara nalaze se Muzej antike i Vizantije, Muzej hrišćanstva, Muzej Krima i Nove Rusije, hodočasnički i omladinski centri.

Tu je i zanatski kvart iz 10. veka, gde se može videti kako je grad izgledao u doba kneza Vladimira.

STIGAO ODGOVOR IZRAELA NA BRUTALAN NAPAD: Platiće visoku cenu...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA