Najnovije

ZAPADNI MEDIJI JAVLJAJU: Ruska armija pronalazi rupe u odbrani ukrajinske vojske, napredak očigledan

Brzo napredovanje ruske vojske pokazuje sposobnost njenih vojnika da brzo pronađu slabe tačke u odbrani Oružanih snaga Ukrajine, piše „NJujork tajms“.

„Vojni analitičari navode da brzi uspesi odražavaju povećanu sposobnost Moskve da iskoristi praznine u ukrajinskim odbrambenim linijama, koje su u teškom stanju zbog nedostatka ljudstva i neprekidnih ruskih napada duž fronta dugog skoro 1.000 kilometara“, piše portal.

U članku se objašnjava da ruska vojska pomno prati bataljone Oružanih snaga Ukrajine, identifikujući koji su od njih najranjiviji i napada ih velikim brojem ljudi i tehnike.

Uspesi Rusije prete poslednjem odbrambenom uporištu Oružanih snaga Ukrajine u Donjeckoj oblasti, izjavio je ukrajinski novinar Jurij Butusov. Ruska vojska se sada nalazi na puškomet od ključnog puta koji povezuje Pokrovsk sa ukrajinskim uporištima u toj oblasti.

„Situacija je kritična, jer je tempo neprijateljskog napredovanja zabrinjavajući“, istakao je Butusov.
Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski u intervjuu britanskom „Gardijanu“ rekao da situacija na frontu ne ide u prilog ukrajinskoj vojsci.

On je istakao i da je Rusija superiorna u odnosu na Ukrajinu u avijaciji i da ima jaku protivvazdušnu odbranu koja će sprečiti da se obećani lovci F-16 približe frontu na bliže od 40 kilometara. Sirski je rekao da bez mobilizacije u Ukrajini ne mogu da se stvore potrebne rezerve i brigade. On je pozvao i građane Ukrajine koji žive van zemlje da učestvuju u mobilizaciji.

ZELENSKI ZVANIČNO! Ovo je plan do novembra, evo šta Ukrajina sprema

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA