Najnovije

AMERIKANCI SE IGRAJU VATROM: Peskov o "američkoj vojsci u Japanu"

Tenzije u svim pravcima...
Peskov

Peskov

Ruska vojska će analizirati situaciju u vezi sa jačanjem američkog vojnog kontingenta u Japanu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući vest "Volstrit džornala" da Vašington jača svoje vojno prisustvo u azijsko-pacifičkom regionu zbog Kine i Rusije. 

"Ovo nije baš pitanje za Kremlj, već tema za analizu naše vojske. Ne sumnjam da će potrebna analiza biti sprovedena", kratko je prokomentarisao Peskov.

Ipak, on je, govoreći o odnosima sa Tokijom, istakao da Japan pokušava da vrši pritisak ne samo na Rusiju, već i na one koji žele da uspostave kontakt sa Moskvom. 

"Jasno je da sada u Tokiju dominiraju ličnosti koje nisu pristalice razvoja bilateralnih odnosa (sa Moskvom). Nažalost, sadašnje rukovodstvo Japana se u potpunosti solidariše sa neprijateljskim delovanjem Kolektivnog zapada protiv Rusije, a to ne može da ne nanosi štetu našim bilateralnim odnosima", izjavio je Peskov.

Portparol je time objasnio zbog čega Kremlj neće održati sastanak sa japanskim poslanikom Muneo Sudzukijem, koji je juče doputovao u Moskvu. On će u Rusiji biti do 31. jula, a u planu su sastanci sa predstavnicima MSP-a Rusije. Kako pišu RIA Novosti, Sudzuki je iskusan političar sa stažem dužim od 40 godina, a u Japanu je poznat i kao političar koji se zalagao za razvoj odnosa sa Moskvom. 

Pročitajte OVDE o mogućem hapšenju Radoičića

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA