Najnovije

Bivši CIA analitičar: SAD bi mogle da upotrebe nuklearno oružje

Situacija u Ukrajini je takva da su Rusi praktično pobedili, tako da Sjedinjene Države imaju izbor između ponižavajućeg poraza i možda ubacivanja nuklearnog oružja niskog učinka, poručuje Rej Mekgavern.

Sjedinjene Države bi mogle da upotrebe nuklearno oružje zbog očajne situacije u Ukrajini, upozorava bivši analitičar CIA Rej Mekgavern.

"Situacija u Ukrajini je takva da Rusi praktično pobeđuju, tako da Sjedinjene Države imaju izbor između ponižavajućeg poraza i možda ubacivanja nuklearnog oružja niskog učinka", rekao je Mekgavern.

Prema rečima stručnjaka, ruske trupe u poslednje vreme napreduju brže nego što se očekivalo na Zapadu. Istovremeno, sve više ukrajinskih jedinica se predaje, dodao je Mekgavern.

"Da li će u narednih šest meseci, ako hoćete, zaista doći do vrhunca nestabilnosti ili mogućnosti kolapsa za koliziju, jer Ukrajina klizi u ambis", rezimira analitičar.

Ranije u junu Vladimir Putin je upozorio da ne treba olako shvatati pitanje upotrebe oružja za masovno uništenje. Takođe je dodao: "Zapad veruje da Moskva to nikada neće iskoristiti, ali, prema nuklearnoj doktrini, ako su ugroženi suverenitet i integritet zemlje, sva sredstva su prihvatljiva".

"NEMA KOPANJA I NEMA RUDNIKA!": Poručuju građani na večerašnjim protestima protiv litijuma u Srbiji

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA