Najnovije

BRUTALAN UDARAC ZA UKRAJINU: Slovačka zapretila Ukrajini „zavrtanjem slavine“

Rafinerija „Slovnaft“ prestaće da isporučuje dizel gorivo Ukrajini ako kijevski režim ne uspostavi ponovo tranzit nafte iz Rusije, upozorio je slovački premijer Robert Fico.

„Ako tranzit ruske nafte kroz Ukrajinu uskoro ne bude opet uspostavljen, 'Slovnaft' neće nastaviti da isporučuje dizel gorivo Ukrajini“, rekao je on putem društvenih mreža.

Premijer je dodao da je ukrajinskom ambasadoru u Slovačkoj preneo informacije o tehničkom rešenju za obnavljanje isporuka goriva iz Rusije, koje je prethodno ponuđeno Kijevu.

„Problem sa ukrajinskim tranzitom ruske nafte ne može da promeni naš stav u vezi sa ratom u Ukrajini. On mora biti odmah okončan primirjem, a ne veštački produžen sa nerealnim ciljem da se Rusija baci na kolena i pravim ciljem daljeg punjenja džepova trgovaca oružjem“, naglasio je on.
Slovačka i Mađarska su se prošle nedelje obratile Evropskoj komisiji zbog postupaka Ukrajine, koja je zaustavila tranzit nafte ruske kompanije „Lukoil“ preko svoje teritorije.

Kako je istakao Fico, ograničenja tranzita nafte naneće štetu samoj Ukrajini. On je napomenuo da slovačka rafinerija „Slovnaft“, kojoj je potrebna ruska nafta, isporučuje Ukrajini velike količine dizela, kao i da je sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigalom razgovarao o trenutnoj situaciji kako bi se to pitanje rešilo što pre.
Fico je tom prilikom naglasio da Slovačka neće biti „talac ukrajinsko-ruskih odnosa“.

Euleks: Pratimo bezbednosnu situaciju, u poslednje tri godine 457 napada na Srbe na KiM

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA