Najnovije

KIJEV DOSLOVNO PUCA PO ŠAVOVIMA: Povartak bilo koje teritorije je samo san i ništa više

Kolumnista britanskog lista Fajnenšel tajms Gideon Rahman smatra da su Ukrajinci i njihove pristalice na Zapadu svesni da Kijev neće moći vojno da povrati teritorije, izgubljene u sukobu sa Rusijom, ali o tome ne govore javno.

„S obzirom na trenutnu situaciju, malo je verovatno da će Kijev moći vojnim putem da povrati sve svoje teritorije. Ukrajinci i njihove glavne zapadne pristalice to znaju, iako to javno ne priznaju. Ideja o teritorijalnim ustupcima u zamenu za mir nailazi na podršku ukrajinskog stanovništva, iako to još nije stav većine“, smatra Rahman.

Kolumnista najvećom preprekom mirovnim pregovorima naziva garancije bezbednosti za Ukrajinu, faktor bez kojeg je nemoguć ozbiljan razgovor o budućim granicama ili teritorijama koje kontroliše Kijev. Prema njegovom mišljenju, administracija aktuelnog američkog predsednika DŽozefa Bajdena neće pristati na status neutralne Ukrajine, ali se to ne može isključiti ako Donald Tramp dođe na vlast. Do tada, smatra Rahman, Moskva neće biti zainteresovana za prekid neprijateljstava.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov naglasio je da Rusija ostaje otvorena za svaki dijalog o Ukrajini, uključujući i uz učešće posrednika, ali uz uslov da njeni ciljevi budu realizovani.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 14. juna na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova naveo uslove za rešavanje situacije u Ukrajini. Među njima su povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz Donbasa i Novorosije, odustajanje Kijeva da se pridruži NATO-u.

Osim toga, Rusija smatra da je neophodno da joj se ukinu sve zapadne sankcije i da proglasi vanblokovski i beznuklearni status Ukrajine. Putin je istakao da, ako Ukrajina i Zapad odbiju ove uslove, oni se mogu promeniti u budućnosti. Kijev je odbacio ruski mirovni plan.

JEZIV SNIMAK! Mrtvi ruski borci dok se jedan pravi da nije živ, ustaje i kreće kamenom na teroriste (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA