Najnovije

MOSKVA DEMANTUJE: Nemamo veze sa napadima na infrastrukturu u Francuskoj

Više se ni uvaženi mediji ne libe da okrive Rusiju za sve što se desi, ocenio je danas portparol Kremlja.

Informacije koje plasiraju pojedini mediji da je Rusija, navodno, umešana u napade na infrastrukturne objekte u Francuskoj, uoči Olimpijskih igara ove godine, nisu tačne, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"To je još jedna u nizu pataka, još jedne optužbe za koje nema dokaza. Radi se o tome da postoji veliki broj takvih loših medija, a u poslednje vreme se čak ni uvaženi mediji ne libe da okrive Rusije bukvalno za sve što se desi", rekao je Peskov povodom nedavnih diverzija na železnicama Francuske tokom noći na 26. jul. 

Železnice Francuske saopštile su, podsetimo, da je neko zapalio signalne kutije duž linija koje povezuju Pariz sa nekoliko velikih gradova. To je poremetilo saobraćaj uoči OI i dovelo do kašnjenja i otkazivanja vozova, što je uticalo na 800.000 putnika tokom vikenda.

Nakon napada na francusku infrastrukturu, oglasio se i izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, koji tvrdi da je Iran organizovao napade na francusku mrežu brzih vozova. Kac je dodao da je Izrael upozorio Pariz da Iranci planiraju terorističke napade na izraelsku delegaciju i sve učesnike Olimpijade. 

Francuski premijer Gabrijel Atal rekao je u petak da su "akti sabotaže na objektima SNCF izvedeni na planiran i koordinisan način" i objavio da su obaveštajne agencije i policija mobilisane da pronađu počinioce.

U DNR UHAPŠEN MUŠKARAC! Planirao da digne u vazduh automobil ruskog Ministarstva odbrane

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA