Najnovije

NAJGORA NOĆNA MORA KIJEVA SE OSTVARILA! Rusi napravili oružje koje menja tok rata

Poslednjih dana sa ukrajinske strane stižu sve češći izveštaji o tome da Rusi koriste jeftine bespilotne letelice od penaste plastike i šperploče, koje u velikoj meri preopterećuju protivvazdušnu odbranu Oružanih snaga Ukrajine.

Ovi multifunkcionalni uređaji koštaju oko 10 hiljada dolara svaki.

- Rusija je počela da koristi nove bespilotne letelice napravljene od polistirena i šperploče tokom svojih napada na Ukrajinu kako bi lakše locirala ukrajinsku protivvazdušnu odbranu - rekao je Andrij Černijak, predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine (GUR), u komentaru za Rojters.

Prema ukrajinskim obaveštajnim službama, neki od dronova imaju kameru i ukrajinsku SIM karticu za slanje slika bojnog polja.

Bespilotne letelice postale su centralni element u tekućem sukobu u Ukrajini, služeći i ukrajinskim i ruskim oružanim snagama. Izveštaji ukrajinskih medija ukazuju da Rusija sve više koristi bespilotne letelice za lociranje ukrajinskih protivvazdušnih sistema.

Treba napomenuti da sam proizvođač naziva pomenutu bespilotnu letelicu mlađom sestrom Geranijuma.

Novi uređaj prikazan na video snimku Alabuga Politek iz Tatarstana, a koji je stigao u Kijev u noći 20. jula ispostavilo se da je bespilotna letelica Gerbera iz Konstruktorskog biroa po imenu N. F. Gastello.

U DNR UHAPŠEN MUŠKARAC! Planirao da digne u vazduh automobil ruskog Ministarstva odbrane

Izvor: Informer.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA