Najnovije

KURTIJEVA STRATEGIJA "ALBANIZACIJE SEVERA": Tajna kupovina strateških objekata - progon Srba se nastavlja!

Prištinska vlada izdvaja novac za kupovinu srpskih objekata, ali to ne radi direktno, nego pronalazi podobne Albance kojima daje novac, navode "Novosti" na osnovu dobro obaveštenih izvora, dodajući da se pouzdano zna za najmanje trojicu Albanaca koje vlada premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija angažuje za ove "specijalne zadatke".
Kurti - NATO maloumnik

Kurti - NATO maloumnik

Privatizacija imovine u vlasništvu srpskih firmi i preduzeća odvija se netransparentno i uglavnom bez znanja pravih vlasnika ili bez znanja onih koji su u prethodnom periodu uz nadoknadu koristili taj prostor.

"Taj proces se odvija tako što tzv. Agencija za imovinu 'Kosova' na svom sajtu postavi obaveštenje da se određeni projekat prodaje, a nakon određenog roka potom stigne odluka da je prostor prodat, da je vlasnik Albanac i da stanari ili zakupci moraju da se isele", pojašnjavaju albansku taktiku otimačine, odnosno preuzimanje srpske društvene imovine predstavnici srpskog civilnog sektora na severu KiM.

Da se čitav proces promene vlasničke strukture vitalnih objekata na severu Kosmeta ne odvija bez znanja prištinske vlade smatra i Ksenija Božović iz stranke SDP.

"NJihov plan je da se otkupe strateški važni objekti i sigurna sam da je u sve umešana i vlada tzv. Kosova. Osim prostorija u kojima su se nekada nalazile univerzitetska biblioteka i list 'Jedinstvo', u vlasništvo Albanaca prešao je i jedan poznati kafić, odmah pokraj mesta na Ibru a koji je bio omiljeno mesto za izlaske Srba", kaže Božovićeva.

U pomenutom kafiću su pre nekoliko dana sedeli ministar policije tzv. Kosova DŽeljaj Svečlja i ministar lokalne samouprave Eljbert Krasnići uz pratnju pripadnika specijalne kosovske policije.

"Jednostavno, na delu je albanizacija severa koja strašno pogađa naš narod ovde, a koji ne reaguje u strahu od hapšenja", ističe  Božovićeva, te dodaje da se zbog svega masovno prodaju srpske kuće prema Suvom Dolu, gde su sredstvima Vlade Srbije građene stambene zgrade.

Prištinske vlasti uz ovo nastavljaju i s zatvaranjem sprskih firmi na severu – iz civilnog sektora ukazuju da prištinske vlasti mogu nasilno da zatvore bilo koje preduzeće ili firmu na severu KiM pod bilo kojim izgovorom.

Pročitajte OVDE o rasulu u NATO alijansi

Izvor: Večernje Novosti

' + spojeno; })();

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA