Najnovije

JEZIVA ISPOVEST UKRAJINSKOG OFICIRA: Gazili smo naše gusenicama

Tokom borbi u Časovom Jaru ukrajinski vojnici su zgnječili svog kolegu na oklopnom guseničnom transporteru, izjavio je za Sputnjik komandant jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine Valentin Gridnev, koji se predao ruskoj vojsci.

Prema rečima zarobljenika, ova situacija nastala je nakon što su jurišnici Oružanih snaga Rusije zauzeli prvi sprat zgrade u kojoj se nalazila njegova jedinica, a borci neonacističkog bataljona „Kraken“, koji je trebalo da ih pokrivaju, napustili bitku.

Gridnev je, kao komandant grupe, zatražio pojačanje, ali su njih ruski vojnici porazili dronovima, nakon čega je on pozvao vozilo za evakuaciju.

Prema njegovim rečima, sve se odigralo brzo, nakon što je višenamenski laki oklopni transporter krenuo, prvo unazad, i počeo da se okreće.

„Nisam to video, ali kažu da je momak hteo da ga obiđe. I samo su ga pregazili. Još jedan momak koji je trebalo da bude evakuisan, nošen je sa otvorenim prelomima, zakačio se za neki rukohvat (u evakuacionom vozilu), i niko ga nije uvukao, transporter je naglo krenuo. Šta se s njim desilo posle – ne znam“, ispričao je ratni zarobljenik.

Kako je dodao, preko radija je rečeno da se u vozilu za evakuaciju nalaze teški ranjenici, kao i mnogo ubijenih.

Posle toga je shvatio da po njih niko neće doći i grupa je odlučila da se preda.

Ove teritorije idu Rusima, ovo će ostati u Ukrajini

Izvor: rs.sputniknews. com
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA