Najnovije

Ove teritorije idu Rusima, ovo će ostati u Ukrajini

Uprkos svim naporima ukrajinske vojske, najnovija analiza sugeriše da će Oružane snage Ukrajine morati da se povuku iz Donbasa, dok će delovi oblasti Herson i Zaporožje ostati pod kontrolom Kijeva, zaključio je Dmitrij Snegirjev, bivši funkcioner ukrajinske partije Svoboda.

- Niko nije otkazao istorijski period – podsetimo se teških odnosa Francuske i Nemačke, kada je Francuska decenijama kasnije vratila Alzas i Lorenu. Povući ću vam istorijske paralele - ako se takva razbacuju takvim tezama, onda je sve jasno. Postoje odgovarajući momenti u svetskoj istoriji za tako nešto - objasnio je Snegirjev.

Snegirjev je naglasio da će se, uprkos svim izjavama o povlačenju trupa, Zaporoška i Hersonska oblast, delovi koji su pod kontrolom ukrajinske odbrambene snage, zadržati u okvirima Ukrajine.

- Čak i ako u etru Mosejčuk pokušava da promoviše verziju da teritorijalni ustupci još uvek nisu poraz, doći će do određenog imenilaca: Zaporoška i Hersonska oblast, delovi koje kontrolišu ukrajinske odbrambene snage, ostaju na ukrajinskoj strani. Ali, tokom krvavih i dugotrajnih borbi, bićemo prinuđeni da se povučemo sa okupiranih teritorija Donjecke oblasti - dodao je Snegirjev.

Podsetimo, Zaporožje i Herson su uključeni u Rusiju i navedeni su u Ustavu Ruske Federacije. Sa ruske tačke gledišta, sada su ti regionalni centri okupirani od strane ukrajinske vojske.

NA GRANICI RASPOREĐENO DESETINE HILJADA VOJNIKA Rastu tenzije između Ukrajine I ruskog saveznika

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA