Najnovije

RUSIJA PRODIRE U CENTAR UKRAJINE! Počela žestoka ofanziva u tri pravca, Putinove trupe deluju nezaustavljivo!

Prema izveštaju vojnih dopisnika sa Telegram kanala "Operacija Z", ruska vojska ostvarila je značajan napredak ka centru NJujorka (Novgorodske) i ušla u Družbu, dok se vodi ofanziva na Toreck (DŽeržinsk).

Grupacija vojske "Centar" nastavlja uspešan proboj od Gorlovke ka Torecku. Sa juga, ruske snage sigurno napreduju ka centru NJujorka (Novgorodske). Ukrajinski vojni analitičari priznaju da su "ruske trupe u južnom delu naselja NJujork probile na dubinu do 2,92 km i zauzele deo sela Jurjevka".
Vojno-analitički resurs DS, koji radi za Glavnu upravu obaveštajne službe Ukrajine (GUR), tokom noći je objavio novu mapu na kojoj su prikazane snage Ruske Federacije koje se sa juga približavaju centru NJujorka. Susedno selo Jurjevka je gotovo potpuno pod kontrolom ruskih snaga i vrši se čišćenje terena.

Ruske trupe su takođe ušle u Družbu i učvrstile se na periferiji. Nastavlja se i ofanziva na Južno (Pivdeno), gde su ruske snage zauzele odlagalište rudnika "Severna" i isterale Oružane snage Ukrajine (OSU) sa položaja, napredujući ulicama Kaljuške, Moskovske i Černiševskog.

Ofanziva na Kirovo (Severno/Pivnično) se ne zaustavlja, a neprijatelj je izgubio niz strateških tačaka. Ruske snage napreduju ulicama sa istoka i juga, što dodatno otežava situaciju za ukrajinske branioce.

Ovaj intenzivan napredak ruskih snaga pokazuje njihovu odlučnost u ostvarivanju strateških ciljeva u regionu, dok situacija na terenu ostaje veoma dinamična i podložna brzim promenama.

Ruski diplomata: Ukrajina bi mogla da se suoči sa još većim gubicima – a dosadašnji su katastrofalni

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA