Najnovije

ŠTA JE OVO PORUČIO ORBAN ZELENSKOM? Šokantna tvrdnja američkog obaveštajca

Mađarski premijer Viktor Orban navodno je tokom posete Kijevu nagovestio ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da bi Ukrajina mogla izgubiti teritoriju na kojoj žive Mađari, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na YouTube kanalu "Judging Freedom".

Kako je primetio analitičar, u Ukrajini živi značajan broj Mađara koji su pogođeni mobilizacijom koju sprovodi Zelenski i mogućnošću da poginu na frontu.
- Mislim da Orban sada, gledajući na promenu političke situacije, oseća pravo da dođe i zahteva od Zelenskog da prekine te akcije (mobilizaciju), inače ovaj deo Ukrajine može prestati da bude deo Ukrajine kada sve pođe naopako - izjavio je on.

Prema mišljenju eksperta, Orban je nagovestio Zelenskom da, ako Kijev ne može da brine o tom narodu, Budimpešta može preuzeti tu ulogu.

Riter je dodao da unutrašnji politički problemi evropskih zemalja nakon izbora u Francuskoj i pada rejtinga vlada u Velikoj Britaniji i Nemačkoj takođe omogućavaju Orbanu da diktira svoje uslove Zelenskom.
Premijer Mađarske je u utorak, 2. jula, prvi put posle 12 godina doputovao u Kijev. Na konferenciji za novinare sa Zelenskim, Orban je rekao da je zamolio Zelenskog da razmotri mogućnost prekida vatre pre pregovora za rešavanje situacije u Ukrajini.

OVO JE NATO SPREMIO ZA UKRAJINU? Rusi u pripravnosti, sve počinje u julu:

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA