Najnovije

ZAHAROVA: Da je neko drugi, a ne Hilari, rekao ono što i ona, bio bi optužen za saradnju sa strancima

Niko drugi ne bi smeo da uradi ovako nešto, ocenila je Marija Zaharova, komentarišući priznanje Hilari Klinton da je spremna da sarađuje sa Ukrajinom kako bi oštetila Donalda Trampa.

Da su prankeri Vovan i Leksus umesto sa Hilari Klinton razgovarali sa nekim od republikanaca, oni bi u SAD bili optuženi za saradnju sa strancima i za nanošenje štete američkoj diplomatiji putem mešanja u unutrašnje poslove druge države, poručila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je tako prokomentarisala danas objavljeni snimak razgovora Hilari Klinton poznatim ruskim prankerima koji su se pretvarali da su bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko. 

Klintonova je, misleći da razgovara sa ukrajinskim političarom, izrazila spremnost da sa ukrajinskim partnerima radi na sprečavanju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da pobedi na predstojećim predsedničkim izborima.

Takođe, na ponudu prankera da joj predaju kompromitujući materijal u vezi sa Trampom, uz pomoću kojeg bi mogla da ga kasnije napadne, Hilari je odgovorila kratko: "Bilo šta što može da se upotrebi protiv njega. Apsolutno sam za".

Da je zaista umesto prankera neki političar razgovarao sa Klintonovom, to bi bilo mešanje u unutrašnje poslove SAD, potvrdila je Zaharova. Ipak, pošto su u ovu igru bile uključene "liberalne demokrate" i pošto "im ništa njihovo nikada ne smrdi", "bilo da se radi o korupciji Bajdena, ili o mešanju neke druge zemlje u njihove izbore" onda to za njih nije isto, objasnila je portparolka. 

"Sve je u redu ukoliko je u korist njihovih sebičnih interesa. Niko drugi ne bi smeo da uradi ovako nešto, čak ni hiljadu ili milijardu puta manje od toga", zaključila je Zaharova.

KATASTROFA UKRAJINE KOD VOLČANSKA! Rusi izmasakrirali elitne trupe!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA