Najnovije

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Zapadne elite nastavljaju rat sa Rusijom da bi ostale na vlasti

Zapadne elite će nastaviti da finansiraju i naoružavaju Ukrajinu kako bi se vojni sukob sa Rusijom nastavio, jer će to omogućiti rukovodstvu Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da održe vlast, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter na Jutjub kanalu „Dialogue Works“ .

„Evropljani su umorni od ukrajinskog sukoba i izbeglica. Ne bih rekao da Evropljani žele rat, to hoće evropske elite koje su same sebe saterale u ćošak. Oni su u ukrajinski sukob uložili toliko političkog kapitala da sada jednostavno ne mogu da odstupe. Ne mogu odjednom da kažu: ‘Oh, pogrešili smo, samo smo hteli da vam uzmemo stotine milijardi dolara i nanesemo bilione dolara štete evropskoj ekonomiji sankcijama protiv Rusije’. Ako političari priznaju greške ovolikih razmera, koliko će dugo ostati na vlasti?“, upitao je ekspert.

Riter smatra da će zapadni establišment nastaviti da „prodaje“ svom stanovništvu narativ „ruske pretnje“ i da će nastaviti da ulaže u vojno-industrijski kompleks. Samo tako može da ostane na vlasti, zaključio je bivši obaveštajac.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta ukazivao na planove zapadnih zemalja da poraze, rasparčaju i opljačkaju Rusiju. Prema njegovim rečima, njima nije potrebna tako ogromna država sa dovoljno brojnim stanovništvom.

CELA SRBIJA USTALA NA NOGE! Protesti protiv iskopavanja litijuma u Kosjeriću i Mladenovcu

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA