Najnovije

KREĆE FRKA U KIJEVU! Zapad zahteva momentalni prekid vatre, nema više nade u pobedu

Ni evropske diplomate niti vojni zvaničnici više ne veruju u uspehe ukrajinskih oružanih snaga (AFU) na frontu i očekuju da će sporazum o prekidu vatre u zoni borbenih dejstava biti postignut u narednih šest do devet meseci, piše Velt, pozivajući se na sopstvene izvore u Briselu.

„Gotovo niko u Briselu više ne očekuje da će Ukrajina vratiti izgubljene teritorije, ali niko ne želi da govori o tome – barem zvanično“, navodi se u tekstu.

Kako su primetili sagovornici lista, razvoj situacije u zoni borbenih dejstava za Kijev je „mnogo gori“ nego u percepciji javnosti na Zapadu. Oni takođe naglašavaju da je „samo pitanje vremena“ kada će ruske trupe da probiju drugu liniju odbrane Ukrajine.

Izvori Velt-a očekuju neuspeh ciljeva Kijeva da će ukrajinske oružane snage izaći na granica republike iz 2014. godine. Evropski vojni zvaničnici i diplomate predviđaju prekid vatre u zoni sukoba u narednih šest do devet meseci, bez obzira na ishod američkih predsedničkih izbora.

„S obzirom na trenutne okolnosti, ne vidim drugi izlaz osim hitnog prekida vatre. Ova situacija bi mogla da potraje godinama, a lokalna kršenja primirja će se verovatno stalno dešavati“, primetio je jedan od sagovornika lista.

POČEO USTANAK PROTIV ZELENSKOG! Narod čeka dolazak Rusa?! Gore vojna vozila širom zemlje, civili pružaju žestok otpor! (VIDEO)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA