Najnovije

KUVA KOD ČASOVOG JARA: Ukrajinci pred slomom

Oružane snage Ukrajine prebacile su nekoliko bataljona sastavljenih od mobilisanih ukrajinskih državljana u oblast Časovog Jara, zbog straha da će ruske snage forsirati kanal Severski Donjec-Donbas, rekao je za RIA Novosti potpukovnik u penziji iz Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

"Duž kanala Severski Donjec-Donbas Oružane snage Ukrajine aktivno rade na miniranju obale. Takođe, nekoliko bataljona sastavljenih od mobilisanih građana Ukrajine stiglo je u grad Časov Jar, a njihov zadatak biće da spreče rusku vojsku u masovnom prelasku vodene prepreke i konsolodovanju na suprotnoj obali", izjavio je on, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska, pored miniranja, radi i na pripremi novih odbrambenih položaja u šumskim pojasevima duž kanala.

Podsećanja radi, u poslednjih mesec dana ruski borci su uspeli da konačno stave pod kontrolu mikrodistrikt Kanal, koji se nalazi sa istočne strane kanala Siverski Donjec-Donbas. Istovremeno ruske trupe su napredovale ka severu duž kanala i oslobodile Kalinovku.

Takođe, prema pojedinim snimcima koji su se pre nekoliko dana pojavili na Telegram kanalima specijalizovanim za vojne teme i SVO prve grupe ruskih boraca, najverovatnije izviđača, uspele su da pređu na drugu stranu kanala gde bi ruska vojska trebalo da se konsoliduje pre napada na ostatak Časovog Jara.

Pročitajte OVDE o tenzijama na Bliskom istoku 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA