Najnovije

PESKOV "UGASIO" AMERIKANCE: Apsurdno!

Optužbe da Rusija navodno utiče na predsedničke izbore u SAD su apsurdne, Moskva to izričito demantuje, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući navode američkih obaveštajaca da prate Moskvu i Peking uoči izbora.

"Sličnih optužbi na račun Rusije će biti sve više do novembra kada će se u SAD održati predsednički izbori", upozorio je Peskov i objasnio da američka obaveštajna zajednica podleže trendu traženja neprijatelja u unutrašnjoj politici.

"Amerikanci ne mogu da smisle boljeg neprijatelja od Rusije", naveo je Peskov i podsetio da i republikanci i demokrate, tokom političke borbe, a naročito u predizbornoj kampanji, koriste temu Rusije.

Nažalost, nastavio je, iskorišćavanje teme Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina u unutrašnjoj političkoj borbi u SAD nanosi nepopravljivu štetu bilateralnim odnosima.

Na pitanje novinara da li bi visok javni dug SAD mogao da uspori militarističke planove Vašingtona i da li postoje rizici za globalnu ekonomiju, Peskov je odgovorio da SAD, kao jedna od najvećih ekonomija, direktno utiču na međunarodnu ekonomsku situaciju.

Komentarišući proteste u Venecueli nakon što je Nacionalno izborno veće potvrdilo da je Nikolas Maduro zvanično ponovo izabran na još jedan šestogodišnji mandat za predsednika, Peskov je istakao da opozicija mora da prihvati rezultate izbora.

"Vidimo da opozicija ne želi da prihvati poraz, iako smatramo da je dužna to da uradi. Trebalo bi da čestita pobednicima", rekao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, neophodno je da zemlja bude slobodna od spoljnog mešanja i da nijedna treća zemlja ne pokušava da uzdrma situaciju u Venecueli.

Pročitajte OVDE o američkoj špijunaži vojske Srbije 

Izvor: RT Balkan 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA