Najnovije

PRAVI PAKAO U VENECUELI! Na korak od velikog državnog udara

Radikalna desnica pokušava da izvede pokušaj državnog udara u Venecueli uz podršku SAD i njenih saveznika, izjavio je ministar odbrane ove južnoameričke zemlje Vladimir Padrino Lopez.

„Vidimo da desničarski ekstremisti ponovo pokušavaju da izvedu državni udar, uz podršku imperijalističkih snaga – severnoameričkog imperijalizma i njegovih saveznika“, rekao je on.

Kako je istakao, predsednik Nikolas Maduro, zajedno sa ljudima koji su ga izabrali, oružanim snagama i demokratskim institucijama će to sprečiti.
„Ponovo ćemo pobediti ovaj državni udar“, dodao je on.

Padrino Lopez je napomenuo da je ovo trenutak kada je potrebno pozdraviti ljude koji su se mirnim putem opredelili na izborima.
"Pozivam sve političke snage... da krenu putem demokratije i ustava... (Maduro) je već pozvao na dijalog", rekao je ministar.

Podsetimo, na osnovu obrađenih 80 odsto glasačkih listića, predsednik Venecuele Nikolas Maduro osvojio je 51,2 odsto glasova i pobeđuje na predsedničkim izborima, saopštila je ranije izborna komisija te zemlje.

Nakon predsedničkih izbora zemlju su zahvatili protesti. U Karakasu i drugim gradovima su počeli sukobi policije i demonstranata koji su nezadovoljni rezultatima izbora.

Maduro je u obraćanju naciji poručio da opozicija neće uspeti da izazove političku krizu u Venecueli. On je optužio američkog milijardera i biznismena Ilona Maska da stoji iza udara na Karakas i nazvao ga novim glavnim neprijateljem Venecuele.

OGLASIO SE UKRAJINSKI GENERAL! Ne možemo sprečiti napredovanje ruskih snaga

Izvor: Sputnik.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA