Najnovije

Da li je virus korona bolest američkih izbora? Dr Nestorović: Zasad pogađa samo političare

Dr Branimir Nestorović iz poslaničkog pokreta "Mi – snaga naroda" za RT Balkan tvrdi da je "propala priča o majmunskim boginjama, o virusu arbo takođe, tako da je očigledno da moraju da se vrate timu koji pobeđuje – kovidu".

Sa približavanjem predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, na velika vrata se ponovo vraća priča o virusu korona kao sredstvu za ostvarivanje sigurne pobede, primećuju dobro upoznati izvori sa prilikama u Americi.

Naime, izbori za 46. predsednika SAD 2020. godine bili su karakteristični po tome što je pre samog dana glasanja, svoje pravo iskoristilo više od 100 miliona Amerikanaca.

U pozadini globalne pandemije kovida 19 i povezane recesije, rekordan broj glasačkih listića poslat je prevremeno i poštom, pa je mnogo više registrovanih demokrata glasalo tim putem, za razliku od republikanaca. 

Na izborima je zabeležen najveći odziv birača u procentima još od 1900. godine, pri čemu je Bajdan dobio više od 81 milion glasova. Istovremeno, Donaldu Trampu, tada aktuelnom predsedniku, korona kriza nije išla naruku.

"Toliki odziv na ranom glasanju promena je bez presedana, izazvana pre svega zabrinutošću zbog širenja virusa korona i zainteresovanošću građana za izbore", primetili su svetski mediji u novembru 2020.

Kakav je to virus koji se javlja samo pred američke izbore?

Aktuelni soj virusa korona, u medijima nazvan FLiRT, prisutan je u desetak država Evropske unije, a osim Velike Britanije, takođe je i Amerika prijavila da broj pozitivnih raste.

"Pozitivni testovi su porasli za 1,4 odsto u nedelji do 22. juna", naveli su američki regulatori, a onda je sredinom jula od korone oboleo najpoznatiji stanovnik Bele kuće – DŽozef Bajden. I to po treći put, uprkos punoj imunizaciji i unapređenoj vakcini koju je primio pre godinu dana.

To je dovelo do toga da posle debakla u debati sa Trampom, od njegove izjave da "samo Bog može da ga natera da se povuče iz predsedničke trke za reizbor", preko tvrdnje da bi "preispitao odluku o učešću na izborima samo kada bi mu lekari rekli da ima zdravstveni problem", do toga da je Bajden ponovo – zaražen. To ga je i navelo da za novog kandidata za predsednika SAD predloži aktuelnu potpredsednicu Kamalu Haris.

Nestorović: Korona naučila azbuku

Posle Bajdena, od virusa korona redom su počeli da obolevaju i domaći političari – srpski premijer Miloš Vučević i ministar građevinarstva Goran Vesić.

Branimir Nestorović iz poslaničkog pokreta "Mi – snaga naroda" za RT Balkan šaljivo konstatuje da je korona izgleda krenula da se širi azbučnim redom.

"Nek se pripazi Vučić. Šalu na stranu, Bajden je vakcinisan navodno pet puta, a izgleda da mu je ovo poslednji put. Rekli su da ima blaži oblik jer je stekao imunitet imunizacijom. Sad je sve to provaljeno. Jasno je da je vakcinalni imunitet nikakav. Objavljen je rad koji potvrđuje da su, naprotiv, imunizovani osetljiviji od nevakcinisanih, a i testovi su nevalidni, jer detektuju sve respiratorne infekcije", kaže Nestorović.

On tvrdi da je "propala priča o majmunskim boginjama, o virusu arbo – takođe. Ptičji grip isto kilavo ide, tako da je očigledno da moraju da se vrate timu koji pobeđuje – kovidu".

"Drže narod u strahu, nagovaraju njihove selebritije da se vakcinišu, da budu pozitivni – da se izoluju. To je znak da pokušavaju da vrate koronu iz mrtvih. Međutim, virus zasad pogađa samo političare, ali videćemo kako će nastaviti da se širi", podvlači Nestorović.

U Americi je demokratija toliko uznapredovala, da više nisu potrebni izbori, zaključio je dr Nestorović.

ŠOK ZA CELU UKRAJINU: Zelenski nagovestio nove granice svoje zemlje

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA