Najnovije

HAMAS NAKON HANIJEVOG UBISTVA: Vodićemo rat za oslobođenje Jerusalima

Portparol palestinske grupe istakao je da ubice njihovog lidera neće postići svoje ciljeve.

Hamas će voditi otvoreni rat za oslobođenje Jerusalima za šta je spreman da plati cenu, izjavio je portparol palestinske grupe Samu Abi Zuhri, nakon ubistva lidera Ismaila Hanijea u Teheranu.

Abu Zuhri je Hanijeovo ubistvo opisao kao "ozbiljnu eskalaciju" i istakao da počinioci neće postići svoje ciljeve, preneo je Rojters, dok je "Tajms of Izrael" objavio da je Abu Zuhri rekao da je Hamas dovoljno jak da prevlada smrt bilo kog od svojih lidera.

"Razmatramo opciju otvorenog rata da oslobodimo Jerusalim i spremni smo da platimo svaku cenu", dodao je on.

U saopštenju Hamasa se navodi da je Hanije ubijen u "izdajničkom cionističkom napadu" na njegovu rezidenciju u Teheranu, javlja "Al DŽazira".

Iranska Revolucionarna garda saopštila je jutros da su Hanije i njegov telohranitelj ubijeni u Teheranu, gde je lider Hamasa prisustvovao inauguraciji iranskog predsednika Masuda Pezeškijana. Niko nije preuzeo odgovornost, ali se sumnja da iza ubistva stoji Izrael, koji je prethodno obećao da će ubiti vođe Hamasa zbog napada te grupe 7. oktobra, navodi AP.

Izrael nije izdao saopštenje povodom ubistva, što je često slučaj kada se radi o atentatima koje izvrši izraelska obaveštajna agencija Mosad, navodi američka agencija. 

HITAN APEL MSP SRBIJE: Ne putujte u Liban, ako ste tamo - napustite zemlju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA