Najnovije

Najpoznatiji serijal fantastike Muni Vičer stigao u Srbiju

Novo iz Lagune, za sve generacije.

Foto: Laguna

Proslavljeni serijal Muni Vičer o desetogodišnjoj alhemičarki Nini prvi put je objavljen 2002. godine i za kratko vreme postigao vrtoglavi uspeh u svetu dečje književnosti i preveden je na više od 30 jezika. Pored toga što ga deca obožavaju, čitaju ga i odrasli jer ne samo da ih dogodovštine junaka vraćaju u detinjstvo već elementi akcije i trilera, kombinovani sa fantazijom, pružaju zabavu kakvu ne mogu da ponude mnogi romani pisani za odrasle.

Laguna čitaocima predstavlja prve dve knjige ovog serijala, „Devojčica sa Šestog Meseca“ i „Nina i tajna osme note“.

U prvom romanu „Devojčica sa Šestog Meseca“ autorka nas upoznaje sa neustrašivom Ninom, koja je predodređena da misterioznu planetu Ksoraks odbrani od zlokobnog grofa Karkona. Da bi uspela u misiji, moraće da ovlada alhemičarskim veštinama, dešifruje alfabet Šestog Meseca i dokopa se Pandemon Mortalisa, moćnog oružja grofa Ka d’Ora. Ovo je fantastična priča o večitoj borbi između dobra i zla, o snazi prijateljstva koja će vas na trenutke preplašiti, ali i ohrabriti. Uz mnogo ilustracija, alfabet Šestog Meseca i beležnicu profesora Miše s opisima neobičnih stvorenja, zaputite se pravo na Šesti Mesec. I upamtite – samo čistota dečjih misli nosi stvaralačku moć. Misliti znači stvarati.


U knjizi „Nina i tajna osme note“ nove avanture Nine de Nobili odvešće čitaoce u zemlju drevnih faraona i piramida. Nina će još jednom pomoću Jambira, magičnog medaljona, putovati kroz vreme. Zajedno sa svojim vernim prijateljima i neobičnim stvorenjima sa Ksoraksa, ondulom i zbakiom, devojčica sa Šestog Meseca će pokušati da se dokopa druge tajne i vrati dečje misli u Čudesnu fantaziju. Međutim, Ninu će ovog puta iznenaditi Karkonov novi saveznik i posumnjaće u sebe kad u svojim snovima začuje milozvučni glas koji ispunjava želje. Prepustite se još jednoj uzbudljivoj pustolovini i oslušnite muziku, jer ona je kao svetlost, prodire pravo u srce.


Romani Muni Vičer namenjeni su deci školskog uzrasta, tinejdžerima i zaljubljenicima u fantastičnu dečju književnost. Suptilno i uz uzbudljive pustolovine Nine i njenih nerazdvojnih prijatelja, Doda, Česka, Fjore i Roksi, autorka prenosi poruke o snazi prijateljstva, ljubavi, nadi, porodici, opštem dobru, borbi za pravdu, borbi protiv zla, magiji, čarobnim predmetima i neobičnim mestima i snovima koje želimo da ostvarimo. Uz bukmarker koji se nalazi unutar romana, deca će moći da uživaju u uzbudljivom procesu dešifrovanja simbola sa Šestog Meseca, mističnog pisma sa planete Ksoraks.


Uzbudljive romane „Devojčica sa Šestog Meseca“ i „Nina i tajna osme note“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA