Najnovije

NAJVEĆI NAPAD MOSKVE NA KIJEV OD POČETKA SVO! Na meti aerodrom, američko skladište, ukrajinske trupe

Prema informacijama ruske organizacije, koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev pogođene su tačke razmeštanja stranih plaćenika koji se bore na strani Ukrajine, vojni aerodromi, dva konvoja sa opremom, skladište stranog oružja i železnička stanica.

Ruska vojska je u toku noći izvela masovne napade na položaje ukrajinskih trupa, aerodrome i skladišta Oružanih snaga Ukrajine, rekao koordinator ruske organizacije, koja deluje na teritoriji koju kontroliše Kijev Sergej Lebedev.

Kako je ocenio načelnik Vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko, sinoćni napad ruskih snaga bio jedan od najmasovnijih napada od početka Specijalne vojne operacije jer ruska vojska isprobava novu taktiku.

Prema informacijama ruske organizacije, oko četiri sati posle ponoći, ruske snage su u Čugujevu u Harkovskoj oblasti pogodile pripadnike ukrajinske nacionalističke diverzantske jedinice "Kraken", koja se nalazi pod komandom Glavne obaveštajne uprave (GUR) a zabranjena je u Rusiji.

"Pišu da je tamo bilo stranaca", naveo je Lebedev, pozivajući se na svoje izvore.

U sinoćnom napadu je pogođena i privremena tačka razmeštanja stranih plaćenika u blizini aerodroma u Borispolju u Kijevskoj oblasti, naveo je Lebedev.

Pored toga, ruske snage su napale jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Svetlovodsku u Kirovogradskoj oblasti, na poligonu u Žitomirskoj oblasti, u Brovarima kod Kijeva, kao i vojne jedinice u Voznesensku u Nikolajevskoj oblasti gde se remontiraju tenkovi.

Prema podacima ruske organizacije, cilj ruskog napada bili su i vojni aerodromi u Mirgorodu kod Poltave i u Krivom Rogu. Takođe, pogođena su i dva konvoja sa opremom u Dnjepropetrovskoj oblasti i Sumima.

Među drugim objektima koji su sinoć pogođeni je i skladište američkog oružja u Brovarima, skladište i železnička stanica u Kremenčugu, skladišta u Nižinu u Černigovskoj oblasti kao i Šostku u Sumskoj oblasti.

U ukrajinski mediji su današnjim novostima potvrdili da su Kijevom i drugim oblastima Ukrajine odjekivale eksplozije i da je upozorenje za vazdušni napad bilo aktivno tokom noći širom zemlje.

Ukrajinska PVO je oborila više od 40 dronova iznad Kijeva, dok je iznad cele Ukrajine oboreno oko 89 dronova i jedan projektil, preneo je "Kijev indipendent" i dodao da za sada nema informacija o žrtvama ili šteti.

Atentat na lidera Sudana Abdela Fataha el Burhana

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA