Najnovije

Pobegnite ovog leta u živote junaka najboljih trilera

Leto i odmori su u punom zamahu, a istinsko uživanje tokom letnjih dana nije potpuno bez dobre knjige. Razloga za to je mnogo, a jedan od njih je to što, hteli da priznamo ili ne, uspevamo da se odmorimo samo ako nam knjiga pruži i odmak od sopstvenih života.

Foto: Vulkan

Vulkan izdavaštvo se zato ovog leta pobrinulo da publici u Srbiji učini dostupnim nekoliko izvanrednih trilera. Reč je o naslovima koji čitaocu daju priliku da „iskusi“ novu ulogu, uskoči u tuđe cipele i saživi se sa događajima koji mu se u sopstvenom životu, verovatno, nikada ne bi desili.
 
Britanska autorka Holi DŽekson u knjizi „Dobra devojka, zla krv“, nastavku izvanrednog serijala „Vodič za ubistvo dobre devojke“, iznenađuje nas činjenicom da njena čuvena glavna junakinja Pip više nije detektivka. Pip i njen partner Ravi Sing pokrenuli su izuzetno uspešni podkast o slučaju koji su rešili prošle godine. Uz to, Pip tvrdi da su njeni detektivski dani prošlost. Ali život za nju ima drugačije planove. Kao i „Vodič za ubistvo dobre devojke“, bestseler NJujork tajmsa prodat u milionima primeraka širom sveta, i knjiga „Dobra devojka, zla krv“ će vas sa lakoćom i neprimetno uvući u napetu priču koja čitaoca vodi do kraja bez trena predaha.
 
Još jedna bestseler autorka i još jedna književnica iz Britanije, Maz Evans, koju su proslavile knjige za decu, ovog puta u ostvarenju za odrasle „Samo preko mene mrtve“ suvereno vlada postulatima trilera. Kroz priču o mrzovoljnoj doktorki Mirijam Prajs, koja mora da dokaže sopstveno ubistvo, autorka u misterioznoj priči pruža i odgovore na neka od ključnih pitanja ljudskog postojanja, poput tuge, prolaznosti ili iskupljenja.

Ništa manje uzbuđenja ne nudi ni knjiga “Igra se nastavlja” američke književnice DŽenifer Lin Barns. Glavna junakinja Ejveri mora da otkrije zašto je milijarder Tobajas Horton baš njoj – potpunoj strankinji – ostavio čitavo bogatstvo. Ejveri će ubrzo saznati da ono što joj se čini kao rešenje zagonetke i igra za novac i moć zapravo nije samo to. Ni manje ni više naći će se u situaciji da igra za sopstveni život!

U izvanrednom trileru “Stranac”, švedska autorka Lina Bengtsdoter oslanja se na prepoznatljive postulate skandinavskog noara i u centar priče stavlja detektivku Šarli Lager, pred kojom je izazov da pronađe nestalu devetomesečnu bebu. Kako potraga odmiče, Šarli počinje da shvata da niko u gradu, zapravo, ne želi da dete bude pronađeno... Roman “Stranac” istovremeno je napeti triler i dirljiva priča o slomljenim dušama, izdaji i prekinutim porodičnim vezama.
 
Za kraj vašeg uzbudljivog leta, ili početak, obavezno rezervišite briljantno duhoviti roman “Kompleks Sacume” Boba Mortimera. Autor, inače jedan od najomiljenijih britanskih komičara, će vas u priči o glavnom protagonisti Gariju, njegovom najboljem prijatelju Brendanu koji iznenada nestaje i tajanstvenoj i prelepoj brineti, provesti kroz lavirint izazovnih događaja i nasmejati do suza. Povrh svega Garijeva potraga za Brendanom konačno će u njegov turoban život doneti uzbuđenje i ljubav! Roman “Kompleks Sacume” je idealno štivo za sve čitaoce koji vole napete priče, ali im doza straha najviše prija uz dozu dobrog humora. 

Izvor: Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA