Najnovije

SRBIJA DEKLASIRALA PORTORIKO! Nikoli asistencija falila za tripl-dabl

Jokiću nedostajalo jedno dodavanje da postane četvrti igrač u istoriji Olimpijskih igara sa ostvarenim tripl-dablom. Nije ulazio u igru u poslednjoj četvrtini.

Košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Portoriko 107:66 u drugom kolu C grupe Olimpijskih igara.

Srbija je mnogo bolje otvorila meč i vodila 17:6 posle pet ipo minuta, a deset poena je u tom periodu postigao Filip Petrušev.

Posle deset minuta igre bilo je 24:12 za Orlove, a posle 14. - 37:18. Na poluvremenu je bilo 52:35, a posle treće deonice plus 28 - 79:51, pa je bilo jasno da će izabranici Svetislava Pešića deklasirati Portoriko.

Nikola Jokić je predvodio Srbiju, uz 14 poena, upisao je i 15 skokova i devet asistencija, nedostajalo mu je jedno dodavanje da postane četvrti igrač u istoriji Olimpijskih igara sa ostvarenim tripl-dablom. Jokić nije ulazio u igru u poslednjoj četvrtini.

Petrušev je bio najefikasniji u Srbiji sa 15 poena, uz devet skokova, Vasilije Micić i Bogdan Bogdanović dali su po 13, Aleksa Avramović 12, Nikola Milutinov 11, a Nikola Jović 10.

Za Srbiju je skoro šest minuta odigrao i oporavljeni Dejan Davidovac, koji je uspeo da postigne četiri poena, a u strelce se upisao i debitant na velikim takmičenjima Uroš Plavšić sa dva poena.

Krostofer Ortiz je sa 19 poena bio najefikasniji Portorika, Ismael Romero je dao 10.

Srbija sad ima pobedu i poraz, a Portoriko dva poraza. U C grupi večeras u drugom kolu igraju Sudan i SAD. U poslednjem kolu, u subotu, igraće Srbija - Južni Sudan i SAD - Portoriko. Plasman u četvrtfinale obezbediće dve proplasirane selekcije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane.

ZELENSKI CVILI I ZOVE RUSE: Rusi da dođu na samit radi preciznijeg dogovora

Izvor: Žurnal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA