Najnovije

Milan Knežević: Pogodili smo pravo u – metu!

Da je bilo sreće, Rezoluciju o Jasenovcu donela bi Hrvatska, rekao je poslanik Skupštine Crne Gore Milan Knežević, komentarišući to što je hrvatski poslanik Miro Bulj predložio da se svi poslanici crnogorskog parlamenta koji su glasali za Rezoluciju o Jasenovcu proglase nepoželjnim osobama u Hrvatskoj i dodaje da to pokazuje da su "pogodili tačno u metu".

Knežević je za Sputnjik rekao da Buljov predlog pokazuje da u Hrvatskoj postoje političke, državne i institucionalne strukture koje negiraju genocid u Jasenovcu, kao i da se "kao region i kao Evropa suočavamo sa bestidnim pokušajima revizije istorije, a jedan od najmonstruoznijih pokušaja je relativizacija onoga što se dogodilo u Jasenovcu od 1941. do 1945. godine, a to je genocid".

Dodaje da to što Bulj misli da je rezolucija instrumentalizacija sećanja na žrtve Jasenovca u cilju ostvarivanja velikosrpske politike iz devedesetih godina, najbolje govori o njegovoj opterećenosti Srbijom i srpskim narodom.

"Ovu inicijativu zastupnika Bulja doživljavam kao klasičan izraz nemoći kojom se preko napada na Srbiju, srpski narod i srpske političare on pokušava utvrditi u ekstremnom desničarskom biračkom telu. Iskren da budem, začudio bih se da zastupnik Bulj nije pokrenuo ovu inicijativu i ja sam mu zahvalan na tome, jer se potvrdilo da smo bili u pravu", rekao je Knežević za "Novosti".

Na pitanje kako gleda na zahtev da bude proglašen za personom non grata, kaže da bi Hrvatska bila više na gubitku nego on.

"Zabraniti čoveku koji bolje poznaje hrvatsku književnost, istoriju, muziku i kazališnu umetnost, nego mnogi sveučilišni profesori, bilo bi isto kao da su Srbi proterali Tina Ujevića za vreme njegovih beogradskih godina", kaže Knežević.

Poručuje i da je Hrvatska država uvek imala priliku, a ni danas joj niko ne brani da u svom parlamentu usvoji istu ili sličnu rezoluciju i na taj način demantuje crnogorski parlament, odnosno da pokaže da nije bilo potrebe da je on usvaja.

Generali SAD pokrenuli novu strategiju za Ukrajinu - U suprotnom Rusija dobija rat!

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA