Najnovije

Putin: Multipolarni svet već je postao realnost

Promene u svetskom poretku se dešavaju brzo i nepovratno, multipolarni svet već je postao stvarnost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku Saveta šefova država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS).

„U sadašnjim uslovima, kada se u svetu dešavaju brze i nepovratne promene, potrebna je aktivna proaktivna pozicija ŠOS u međunarodnim odnosima. Multipolarni svet postao je realnost“, rekao je ruski predsednik.

„Uvereni smo da je Šangajska organizacija za saradnju, zajedno sa BRIKS-om, glavni stub novog svetskog poretka u nastajanju. Upravo ta udruženja deluju kao moćan pokretač za procese globalnog razvoja i uspostavljanja istinske multipolarnosti“, primetio je Putin.

Kako je primetio, nova arhitektura saradnje i bezbednosti u Evroaziji koju predlaže Rusija treba da zameni zastarele evrocentrične i evroatlantske modele koji su davali jednostrane prednosti samo određenim državama.

Rusija pridaje veliki značaj saradnji u okviru Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), ona se progresivno razvija na principima jednakosti i vodeći računa o međusobnim interesima, rekao je ruski predsednik.

Le Pen: Najavljeno povlačenje 200 kandidata levice i desnog centra kako bi sprečili „Nacionalno okupljanje“ da formira vladu dostojno prezira

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA