Najnovije

Putina ne zanima Bajden! Rusija je voljna da pregovara o miru samo sa ovim čovekom!

Rusija je spremna da razgovara o pitanjima strateške stabilnosti sa Sjedinjenim Državama, ali je potrebno sačekati da nova administracija u Vašingtonu razume njihov stav, izjavio je u četvrtak predsednik Vladimir Putin.

Putin je podsetio i da je Rusija formulisala svoje bezbednosne predloge, dodajući da oni treba da budu „ dobrovoljni ” i drugih zemalja.

- Moramo da sačekamo izbore u SAD i da razumemo raspoloženje i preferencije buduće administracije. Spremni smo za to - rekao je Putin novinarima, dodajući da je Rusija spremna za „dijalog“ sa SAD.

Putin je takođe rekao da je „ nemoguće “ govoriti o konstruktivnom dijalogu pre izbora u SAD.

Predsednik Putin je napomenuo da je gledao fragmente prošlonedeljne predsedničke debate između američkog predsednika DŽoa Bajdena i njegovog republikanskog kandidata Donalda Trampa.
- Pa, video sam neke fragmente. Imam dosta stvari da uradim, tako da ne pratim baš šta se tamo dešava... Generalno, naravno, video sam nešto od toga, nije se moglo izbeći - rekao je.

Vladimir Putin je istakao da je besmisleno pokušavati da se angažuje sa ukrajinskim parlamentom sve dok on odgovara vladi koja se nelegalno drži vlasti.

- Vladajuća elita... zato što nezakonito ostaje na vlasti, nije čak ni tražila potvrdu od Ustavnog suda za svoj mandat - rekao je predsednik, pozivajući se na presudu Vrhovnog suda iz 2015. godine, kojom je predsednički mandat ograničen na pet godina, bez ekstenzija.

Nakon toga predsednik Putin je dodao kako su odnosi SAD i Rusije bili relativno topli i da sa nekim kao što su DŽo Bajden i njegova administracija ne vredi razgovarati o bilo čemu.

Napomenuo je da Moskva prati dešavanja u Americi i da Tramp deluje kao povoljan saradnik za rešavanje spoljnih problema i dijalog.

NATO U PANICI! Francuska bi mogla da napusti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA