Najnovije

Ruski raketni sistem S-350 „Vitjaz“ istovremeno je pogodio 12 raketa „hajmars“

Oružane snage Rusije su operativno-taktičkim raketnim sistemom „iskander“ uništile ukrajinski lovac MiG-29 na aerodromu Dolgincevo u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Takođe je uništena avionska municija i vozila vazduhoplovne inžinjerijske službe.

Ruski PVO sistemi su tokom noći oborili četiri ukrajinska drona – dva iznad Brjanske i po jedan iznad Belgorodske i Tambovske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Posluga raketnog sistema „pancir S1“ uništila je ukrajinski dron na donjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Za uništavanje vazdušnih ciljeva „pancir“ ima 12 protivvazdušnih raketa. Osim toga, ovaj sistem je opremljen sa dva dvocevna topa kalibra 30 milimetara sa kompletom od 1.400 metaka. Sistemi stalno menjaju položaje, a po dolasku na novo mesto mogu da pređu iz režima pripravnosti u borbeni režim za 10 sekundi.

Najnoviji raketni sistem S-350 „Vitjaz“ istovremeno je pogodio 12 raketa „hajmars“ u zoni specijalne operacije, rekao je za Sputnjik komandant protivvazdušnog raketnog diviziona Južne grupe snaga sa pozivnim „Lav“.

On je dodao da je cilj uspešno lociran na udaljenosti od oko 90 kilometara, a rakete su uništene na udaljenosti od 70 kilometara.

Od trenutka detekcije do pogađanja cilja u normalnom radu, raketnom sistemu ne treba više od 8 sekundi, a u uslovima specifičnog terena u zoni specijalne operacije, to vreme se kreće od 1,5 do 3 sekunde, bez obzira da li je režim rada automatski ili uz učešće operatera.

Generali SAD pokrenuli novu strategiju za Ukrajinu - U suprotnom Rusija dobija rat!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA