Najnovije

Dodik: Spremni izlazimo na izbore i očekujemo pobedu

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da ta stranka spremno izlazi na lokalne izbore u oktobru i da očekuje pobedu.

„Izlazimo na izbore u 76 lokalnih zajednica, od čega 64 u Republici Srpskoj, 11 u FBiH, plus Brčko distrikt. Od 64 načelničke i gradonačelničke pozicije u Srpskoj, imamo svog kandidata u 63, a za Kupres imamo zajedničkog kandidata kojeg podržavamo. Imamo i četiri kandidata za načelnika u Federaciji BiH“, rekao je Dodik nakon sednice Predsedništva SNSD-a.

Dodik je istakao da su odnosi sa koalicionim partnerima veoma dobri, da će SNSD voditi fer kampanju i da to očekuje od svih učesnika lokalnih izbora.

Kada je reč o odluci CIK-a o četvrtom srpskom delegatu u Domu naroda PS BiH, Dodik je rekao da SNSD odbacuje čitavu proceduru izbora, nazivajući je blamažom.

Najavio je tužbe protiv članova CIK-a.

„Iskoristićemo sva pravna sredstva, spremni smo da idemo i do Strazbura. Zbog činjenice da je potrebno proći sve lokalne nivoe, biće iskorišćena sva pravna sredstva od strane SNSD-a i našeg kandidata pojedinačno koji će ustati sa privatnim tužbama protiv svih članova CIK-a. Privatno ćemo ih tužiti zbog zloupotrebe i kršenja zakona“, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

OGLASIO SE NATO: Orban ne predstavlja Alijansu

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA