Najnovije

HAOS NA FRONTU! Francuski plaćenici pucali na civilne objekte u Đeržinsku

Oko pet crnaca u vojnoj uniformi utrčali su u dvorište i počeli da pucaju.

Tamnoputi plaćenici otvorili su vatru i pucali po stambenim objekata u gradu Đeržinsku u DNR, potvrdio je za RIA Novosti jedan od stanovnika koji je uspeo da pobegne pod naletom vatre u ovom mestu. 

"Oko pet crnaca u vojnoj uniformi utrčali su u dvorište, počeli da pucaju po stambenim objektima, garaži,...Pošto su se uplašili da se spuste u podrum, počeli su da bacaju granate", objasnio je sagovornik.

"U tom trenutku smo opet čuli pucnje, dotrčali su naši momci i oterali ih", dodao je, i otkrio da je posle pucnjave na ulici ležao jedan ubijeni plaćenik, za kojeg su ruski obaveštajci rekli da je Francuz. 

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Ukrajine poručilo je da sa Francuskom i još nekim zemljama razgovara o angažovanju njihovih instruktora u Ukrajini. 

Prethodno, francuski ministar odbrane Sebastijan Lekornu priznao je početkom godine da "postoje Francuzi koji su otišli ​​da ratuju u Ukrajinu u ukrajinskoj vojnoj uniformi", ali da im Pariz ne može to zabraniti, jer je Francuska "ipak demokratija". 

NATO U PANICI! Francuska bi mogla da napusti Alijansu posle pobede Bardele i Marin Le Pen na izborima

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA