Najnovije

ZAHAROVA: Amerika da se pozabavi svojom izbornom katastrofom

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova komentarisala je ocene SAD o iranskim izborima.

Sjedinjene Američke Države trebalo bi da se prvo suoče sa sa sopstvenom izbornom katastrofom, poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući ocene SAD da izbori u Iranu navodno nisu bili slobodi.

"Već 1. jula Sjedinjene Države tvrdile da iranski predsednički izbori 'nisu slobodni ili pošteni' i da oni 'neće dovesti do fundamentalnih promena Irana'. Danas, američki mediji citiraju ovu izjavu, dodajući diskusijama o iranskim izborima", napisala je ona na telegram kanalu.

Ocenila je, međutim, da su to tvrdili, a sada reprintuju, isti oni ljudi koji nedelju dana od predsedničke debate nisu mogli da shvate kako ih to "pravično" i "slobodno" vodi izabrani predsednik DŽozef Bajden.

"Polovina Sjedinjenih Država je znala za probleme još 2020. godine, ali je sve to ugušila propagandna američkih medija. Druga polovina zemlje, koja je svih ovih godina pokušavala da odagnala neprijatne misli, bila je suočena sa realnošću da je liberalna diktatura zarobila Ameriku", istakla je Zaharova.

Epiteti kojima stručnjaci opisuju šefa Bele kuće, kako je dodala,  kreću se između "mentalno nezdrav" i "fundamentalno neadekvatan".

"Možda da prvo SAD pokušaju da se izbore sa svojom izbornom katastrofom, a odmah posle možemo čuti i njihovo mišljenje o izbornoj situaciji u svetu", zaključila je Zaharova.

PRETNJE RATOM I PROTERIVANJE SRBA: Oglasila se Ambasada Srbije u Bosni i Hercegovini

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA