Najnovije

IRAN UPOZORAVA IZRAEL: Ne preduzimajte nepromišljene poteze prema Libanu, branićemo ih

Iranska misija pri UN prethodno je upozorila Izrael da ne počinje "vojnu agresiju punog obima" u Libanu i rekla da će to dovesti do "rata do uništenja".

Iran je obećao da će stati u odbranu Libana ako Izrael preduzme bilo kakve "nepromišljene" poteze protiv svog severnog suseda, prenose iranski mediji, dok se sukob duž izraelsko-libanske granice nastavlja, izazivajući strah od rata punih razmera.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani istakao je da Teheran smatra podršku Libanu kamenom temeljcem svoje spoljne politike i da "neće oklevati da brani narod Libana i njegovu bezbednost kada to bude potrebno", prenosi iranska agencija Es-En-En.

"Cionistički režim mora da razume posledice bilo kakvih nepromišljenih akcija na Bliskom istoku, posebno prema Libanu", rekao je Kanani na konferenciji za novinare.

Do Kananijevih komentara dolazi u trenutku kada se pojačava razmena vatre između izraelske vojske i Hezbolaha, koji napada izraelsku teritoriju otkako je Tel Aviv pokrenuo svoju vojnu operaciju protiv Hamasa u Pojazu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je prošlog meseca da se Izrael sprema za "veoma napetu operaciju" na granici sa Libanom.

Posle Netanjahuove izjave, iranska misija pri UN upozorila je Izrael da ne počinje "vojnu agresiju punog obima" u Libanu i rekla da će to dovesti do "rata do uništenja".

Prošle nedelje, Hezbolah je tvrdio da je lansirao više od 200 raketa i dronova na izraelske vojne položaje kao odgovor na ubistvo visokog komandanta.

UN su saopštile da su "duboko zabrinute" zbog pojačanog intenziteta razmene vatre na izraelsko-libanskoj granici, što, kako je navedeno, "povećava rizik od rata punih razmera".

Zamenik lidera Hezbolaha, šeik Naim Kasem, rekao je prošle nedelje da je jedini način da se zaustavi eskalacija na izraelsko-libanskoj granici da Tel Aviv prekine svoju operaciju u Gazi.

JEL SE TO MILO VRAĆA NA VLAST? Brutalna akcija Vlade Crne Gore koja je ostavila sve bez reči

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA