Najnovije

Sprečen pokušaj Ukrajine da otme ruski strateški lovac Tu-22MZ

Federalna služba bezbednosti sprečila je pokušaj ukrajinskih obaveštajnih službi, uz podršku zemalja NATO-a, da organizuju otmicu strateškog bombardera Tu-22M3, saopštila je pres-služba FSB Rusije.

„Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečila je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, saopštio je FSB.

Kako se ističe, ukrajinska obaveštajna služba nameravala je da regrutuje ruskog vojnog pilota da za novčanu nagradu i italijansko državljanstvo preveze i spusti raketni nosač u Ukrajinu. Otkriveno je učešće obaveštajnih službi zemalja NATO-a u pripremi operacije i njenom sprovođenju, dodaje se u saopštenju.

„Tokom operativne igre ruski kontraobaveštajci su dobili informacije koje su pomogle našim oružanim snagama da granatiraju aerodrom Ozerno, Oružanih snaga Ukrajine“, objašnjeno je u tekstu.

Tu-22M3 je nadzvučni raketonosač-bombarder velikog dometa sa promenljivom geometrijom krila, dizajniran za uništavanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim projektilima i vazdušnim bombama, nosač nuklearnih i konvencionalnih bombi i projektila.

Ukrajinski kontranapad u Glubokom: Šta se dešava u pograničnoj oblasti Harkovske oblasti?

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA