Najnovije

Ukrajinski kontranapad u Glubokom: Šta se dešava u pograničnoj oblasti Harkovske oblasti?

Ukrajinci su saopštili da su u pravcu Harkova Oružane snage Ukrajine navodno imale značajan uspeh severno od Lipca – u selu Glubokoe.

Ukrajinci su do ovakvog zaključka došli sa snimka na kome artiljerija 155. brigade marinaca ruske mornarice gađa položaje severno od stanice Glubokoje, u zapadnom delu samog sela u rejonima Naberežnaja, Studenskaja, Družba, Mira, Polevaja i Jubilejne ulice. Odnosno da Rusi sada bombarduju naselja koja su bila u njihovim rukama što bez sumnje govori o ruskom povlačenju.

„U severnom delu Glubokoja, vraćene pozicije na nekadašnjoj farmi i u zasadima između farme i sela“, pogrešno pišu ukrajinski analitičari.

Kako ruska vojska javlja sa terena, u stvari, predgrađe Glubokoja je uslovno siva zona, kuće su teško uništene artiljerijskom vatrom i nema smisla da ruski vojnici drže stalne položaje, jer je ovo područje jednostavno pod kontrolom vatre, ruske artiljerije.

Oružane snage Ukrajine tamo redovno šalju male diverzantske grupe, a napad na jednu od njih je snimljena na video snimku. Ukrajinci tu ne mogu da se učvrste, trpe gubitke i povlači se, zatim komanda šalje nove diverzantske grupe i proces se ponavlja, javljaju ruski vojnici koji su na tom delu fronta.

RITER UPRAVO OBJAVIO: Amerika napala Rusiju! Da li svet shvata šta je Vašington zapravo uradio?

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA