Najnovije

Bivši visoki predstavnik: Kriminalno lobiranje za rezoluciju o Srebrenici sa lažnim podacima

Karlo Bucola je naglasio da je rezolucija o Srebrenici usvojena metodom ucenjivanja, dezinformacijama o stvarnom dešavanju, nametanjem lažnih podataka.

Način glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, kao i lobiranje zemalja pokrovitelja je kriminalan i sa lažnim podacima, a njeno usvajanje degradira Statut UN, EU i prava o slobodnom izražavanju država, izjavio je Karlo Bucola, koji je bio visoki predstavnik UN u vreme građanskog rata u BiH.

Bucola je rekao da sva priprema poslednjih 18 godina navodi na političku i kriminalnu svrhu, da bi se u datom momentu, po potrebi politike, započeo rat u ovom delu balkanske teritorije.

Bucola je uputio otvoreno pismo o dešavanjima u Srebrenici nadležnim predstavnicima u UN, predsedniku Antoniju Guterešu, nadležnoj kancelariji, kao i predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen.

On je rekao da činjenice koje je naveo može potvrditi dokumentima, video-snimcima, slikama sa lica mesta, kao i zabeleškama koje su nastale u vreme ratnih dešavanja.

"Ovim delovanjem ste podstakli međunarodne verske razlike, veliku podelu, međusobnu mržnju i stvaranje jakih nacionalističkih stranaka", naveo je Bucola u pismu dostavljenom televiziji M.

On tvrdi da je ovim načinom uticaja Balkan instruisan da ponovo uđe u otvaranje novih žarišta.

Bucola je naglasio da je rezolucija o Srebrenici usvojena metodom ucenjivanja, dezinformacijama o stvarnom dešavanju, nametanjem lažnih podataka.

"Zato se od strane dela delegata EU i pokreće opoziv izglasane rezolucije. Verodostojni podaci se pripremaju sa zajedničkim timom tog područja", rekao je Bucola.

On se osvrnuo na Kristijana Šmita, navodeći da je u BiH postavljen novi visoki predstavnik koji nije izglasan u parlamentu tri konstitutivna naroda u BiH, o čemu po Dejtonskom mirovnom sporazumu moraju biti saglasni.

"Nelegalni visoki predstavnik menja ustavne zakone po nalogu jedne etničke strane i na taj način ugrožava dve druge etničke grupacije i stvara status kriminalne države", naveo je Bucola i dodao je kao predstavnik UN više puta upozoravao na nedostatke.

Bucola je govorio i o Hrvatskoj koja je primljena u EU, te naveo da je nametnut standard koji je hrvatski narod doveo do psihičkog stresa zbog nemogućnosti da normalno živi. On je dodao da je narod Hrvatske nezadovoljan ulaskom u EU.

"Dodatno naoružavaju Albance na Kosovu da bi iskazali mržnju prema Srbiji, a po međunarodnoj konvenciji to je kršenje i može u budućnosti imati tragične posledice kao u Srebrenici. Te odluke su dostavljene od NATO-a bez da se konsultuje sa svojim narodom", rekao je Bucola.

BiH u kojoj je korupcija veoma izražena u svim segmentima društva, a političari nagovoreni od stranog faktora, tvrdi Bucola, uhvatila se za uništenje same sebe i preko lobiranja usvajanjem rezolucije o Srebrenici misli da pretvori srpski narod u Bošnjake i da sa Kosovom i Hrvatskom zajedno sa NATO napadnu Srbiju.

"/Samoproglašeno/ Kosovo je spremno da napadne Srbiju. Takav plan je pripremljen za Balkan, novi Jasenovac i Srebrenicu. Nećemo uspeti da se dokažemo Rusiji uništenjem Srbije, iako kršimo sve moguće konvencije o ljudskim pravima. U toj grupi je i mala Crna Gora sa novim i mladim rukovodstvom koje ima veliku želju da poboljša stanje u državi na bilo kakav način", ukazao je Bucola.

On je izrazio uverenje da EU sve to zna, ali da ne reaguje, i takvim postupkom učestvuje u tim događajima.

"Ovakvim stavom EU i Amerika utiču na to da će i Srbija krenuti nekim drugim smjerom, što će biti iznenađenje svima", naveo je Bucola.

Spoljna obaveštajna služba Rusije upozorava: SAD pripremaju obojenu revoluciju

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA