Najnovije

Kremlj: Kijev koristi udar PVO rakete na dečju bolnicu kao pi-ar operaciju

Moskva namerava da kaže istinu o pogotku rakete u dečju bolnicu u Kijevu, kako u Rusiji, tako i u onim zemljama u kojima je javnost spremna da to čuje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Svejedno ćemo govoriti istinu o onome što se dogodilo – i u našoj zemlji i u onim zemljama u kojima je publika spremna da nas čuje i gde imamo tehnološke mogućnosti da dopremo do lokalne publike“, rekao je Peskov.

On je naveo da je planirano da se pogodak PVO rakete u dečju bolnici iskoristi kao pozadina koja bi mogla da prati učešće ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na samitu NATO-a.

„Ova metodologija je prilično beskrupulozna, jezuitska, dobro poznata i mnogo puta ponovljena“, primetio je Peskov.

Takođe je skrenuo pažnju na činjenicu da se protivraketni udar dogodio uoči samita Severnoatlantske alijanse.

„U tom smislu nema slučajnosti“, istakao je Peskov.

Portparol je dodao da je Kijev iskoristio napad kao promociju.

„To su neke pi-ar operacije... Očigledno je da je protivraketa koja je udarila u ovu dečju bolnicu nepravilno upotrebljena“, zaključio je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ruske snage, kao odgovor na pokušaje da se napadaju energetski objekti na teritoriji Rusije, izvele 8. jula uspešne visokoprecizne udare na objekte vojne industrije i vazdušne baze Oružanih snaga Ukrajine. Ministarstvo je navelo da izjave ukrajinskih vlasti o navodnom namernom raketnom udaru ruskih snaga na civilne ciljeve nisu tačni i da fotografije i video-snimci sa lica mesta potvrđuju da su uništenja vezana za pad ukrajinske PVO rakete. Ministarstvo odbrane istaklo je da se „slične histerije kijevskog režima ne dešavaju prvi put i svaki put su uoči narednog samita njihovih pokrovitelja iz NATO-a“.

ORBAN O RAZGOVORIMA SA PUTINOM I ZELENSKIM: Postavio im je isto pitanje, a dobio je i isti odgovor

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA