Najnovije

Makron: Nemačka i SAD glavni protivnici ulaska Ukrajine u NATO

Makron je ocenio da Ukrajina treba da "očekuje novu frustraciju" kao nakon prethodnog samita u Vilnjusu u julu 2023. godine.

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su Nemačka i SAD dve glavne zemlje koje se protive ulasku Ukrajine u NATO.

"Postoji snažno protivljenje SAD i Nemačke u vezi sa ciljem Ukrajine da uđe u NATO. Na kraju će to biti odluka saveznika da pozovu Ukrajinu u NATO", rekao je francuski predsednik uoči samita NATO-a u Vašingtonu.

Makron je ocenio da Ukrajina treba da "očekuje novu frustraciju" kao nakon prethodnog samita u Vilnjusu u julu 2023. godine, prenosi "Kijev independent".

Neimenovani izvori za Si-En-En su rekli da će put Ukrajine ka članstvu u NATO-u biti definisan kao "nepovratan" u nacrtu teksta zajedničkog saopštenja Alijanse na samitu.

Prethodno su izvori za AFP potvrdili da će NATO na predstojećem samitu Vladimiru Zelenskom jasno staviti do znanja da Kijev neće uskoro postati članica Alijanse i da će morati da prihvati šta god mu Zapad bude ponudio u ovom trenutku.

Nekoliko diplomata je reklo da je šef NATO-a Jens Stoltenberg na sastanku s Zelenskim "unapred izneo šta se nudi", poučen prošlogodišnjim iskustvom, kada je Zelenski uoči samita u Vilnjusu kritikovao NATO zbog "apsurdne" odluke "bez presedana" da ne pruži Kijevu jasan vremenski okvir za učlanjivanje.

ZAVERA PROTIV MARI LE PEN? Da li je ovo kraj desnice? Pariz je povukao neočekivani potez!

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA