Najnovije

MOSKVA SPREMA ŽESTOK ODGOVOR CRNOJ GORI! Skupa poruka koju Rusija šalje

Rusija će preduzeti odgovarajuće mere protiv Crne Gore, koja je od 10. jula zabranila emitovanje niza ruskih medija, navodi se u komentaru portparola ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove.

„Još jedan napad crnogorske vlade smatramo za neprijateljski akt otvorene cenzure, osmišljen da, s jedne strane, pruži privid legitimiteta najgrubljem kršenju medijskih sloboda, a s druge, da zadobije naklonost evropskog Brisela u nadi za obećanim progresom na ‘evropskom putu’. Da bi zadovoljili rusofobičnu transatlantsku agendu, oni su spremni da nastave politiku podrivanja demokratskih osnova svog društva i države, a svojim građanima uskrate pravo na pristup informacijama“, navodi se u komentaru.

„Ovi neprijateljski koraci neće ostati bez odgovora“, naglasila je diplomata.

U komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je Agencija za elektronske medije Crne Gore naložila nadležnim resorima zemlje i lokalnim telekomunikacionim kompanijama da „u potpunosti obustave emitovanje niza ruskih medija najkasnije do 10. jula“.

Radi se o 20 ruskih medijskih operatera, među kojima su „Prvi kanal“, „Rusija 1“, „RT“, „Sputnjik“, „NTV“, „REN TV“ i drugi.

„Ova odluka podrazumeva zabranu satelitskog i kablovskog emitovanja njihovog sadržaja, kao i svakog drugog načina distribucije, uključujući i internet“, objasnila je ona.

Zaharova je objasnila da „ovaj korak nije ništa drugo do pokušaj da se retroaktivno pravno formalizuje situacija nastala početkom 2022. godine“.

„Tada su crnogorske vlasti bez upozorenja izvršile blanko blokadu svih ruskih emitera dostupnih u zemlji i potpuno očistile njihov informativni prostor od njihovog prisustva“, podsetila je ona.

Prema njenim rečima, sada je „zvaničan izgovor za uvođenje zabrane, koja je odavno nezvanično na snazi, pridruživanje Podgorice ranije uvedenim ograničenjima EU za ruske medije“.

Bivši visoki predstavnik: Kriminalno lobiranje za rezoluciju o Srebrenici sa lažnim podacima

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA