Najnovije

ORBAN O RAZGOVORIMA SA PUTINOM I ZELENSKIM: Postavio im je isto pitanje, a dobio je i isti odgovor

Kako je istakao mađarski premijer, razgovori sa suprotstavljenim stranama jasno su mu pokazali da će" naredna dva ili tri meseca biti brutalnija nego što mislimo".

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u intervjuu za nemački "Bild" da je tokom nedavnih sastanka i Vladimiru Zelenskom i Vladimiru Putinu postavio isto pitanje o mogućem primirju, kao i da je od obojice dobio isti odgovor.

On je otkrio šta mu je Putin rekao unutar zidina Kremlja, a svoju "misiju" opravdava navodnom eskalacijom na bojnom polju.

"Obojici sam postavio isto pitanje. Pitao sam oba šefa država (Zelenskog i Putina) da li postoji šansa da pristanu na privremeno primirje koje bi ubrzalo mirovne pregovore. Da krenemo od prekida vatre. Jer u ovom trenutku svi razmišljaju u drugom pravcu, oni prvo žele da postignu mirovni sporazum, a tek onda da proglase primirje", rekao je Orban.

Međutim, i Rusi i Ukrajinci odgovorili su isto: "Primirje je u interesu neprijatelja jer će tokom primirja imati vremena da se reorganizuju i pripreme za nastavak rata", dodao je mađarski premijer.

Kako je istakao mađarski premijer, razgovori sa suprotstavljenim stranama jasno su mu pokazali da će "naredna dva ili tri meseca biti brutalnija nego što mislimo", a situacija na frontu će biti još gora.

"U narednih nekoliko meseci stvari će se pogoršati na frontu. Rusija ima više oružja i Rusi su odlučniji. Tako da će energija sukoba, broj mrtvih, broj žrtava biti brutalniji nego u poslednjih sedam meseci, iako je i period pre toga bio veoma brutalan", istakao je mađarski premijer.

On je dodao da se "ne raspravlja o tome ko je u pravu, a ko nije", jer su njegovi ciljevi mir i prekid vatre.

TEŽAK PORAZ UKRAJINSKE VOJSKE! Rusija "iskanderom" razvalila kolonu vojnih vozila (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA