Najnovije

ZNAM ŠTA PUTIN SPREMA" Visoki zvaničnik NATO upozorava: Slede atentati i požari širom Evrope, velika panika 

Rusiji nedostaje municije i vojske da započne veliku ofanzivu u Ukrajini i prinuđena je da obezbedi značajne zalihe naoružanja iz drugih zemalja!

Visoki NATO zvaničnik, koji je pričao sa novinarima pred samit u Vašingtonu pod uslovom anonimnosti, rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin sprovodi tajnu kampanju u Evropi koja se sastoji od planiranja atentata, sabotaža i podmetanja požara u svrhu podrivanja javne podrške Ukrajini.

- Danas vidimo vrlo velike ruske gubitke. Rusija pokušava da zauzme teritorije, međutim, videli smo kako ukrajinska odbrana značajno napreduje - rekao je NATO zvaničnik koji je procenio da Rusija može da izdržava ratnu ekonomiju još tri ili četiri godine.

Snage Kijeva na frontu su nad‌jačane već mesecima kako ruska vojska održava žestok pritisak ofanzive i polagano napreduje na istoku Ukrajine.

Zvaničnik je rekao da će "proći dosta vremena" pre nego što Ukrajina prikupi municiju i ljudstvo potrebno da započne nove velike operacije ofanzive.

- Vidimo da napreduju iz dana u dan - dodao je zvaničnik.

NATO je prema njegovim rečima odgovorio na rusku tajnu kampanju podrivanja evropske podrške Ukrajini tako što je izdao dva saopštenja koja upozoravaju Moskvu da je savez svestan toga što Rusija čini.

- Takođe smo značajno pojačali deljenje obaveštajnih podataka među zemljama članicama kako bismo imali zajedničku sliku toga što se događa -rekao je zvaničnik i naglasio da je NATO upoznat sa neprestanim kineskim snabdevanjem "ključnih delova" za ruske dronove i rakete.

Zvaničnik je rekao da Putin i dalje "veruje da je vreme na njegovoj strani" i da je voljan izdržati "zaista ogromne brojke" vojnih žrtava.

- Rusija regrutuje oko 30.000 vojnika mesečno zbog čega sebi može da dopusti velike gubitke na frontu - rekao je zvaničnik.

Stoltenberg: Ukrajinski sukob otkrio ogromne propuste u borbenoj gotovosti NATO-a

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo Z.Ko)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA