Najnovije

KREMLJ PORUČUJE KIJEVU: Nemate magičnu pilulu — uništićemo sve lovce F-16 u Ukrajini

Isporuke američkih lovaca F-16 Kijevu ne mogu značajno da utiču na dinamiku razvoja situacije na frontu — ti avioni će biti uništeni i tu nema čarobne pilule, poručio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Ako se ti avioni pojave, njihov broj će se postepeno smanjivati, biće oboreni, uništeni. Svakako, te isporuke neće uspeti značajno da utiču na dinamiku razvoja događaja na frontu“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li Kremlj očekuje da će isporuke lovaca Ukrajini uticati na odnos snaga.

Kako je rekao, za uništavanje F-16 već su ponuđene nagrade.

„Tu nema nikakve čarobne pilule, nema leka. Oružane snage kijevskog režima neće imati nikakav lek i treba da budu svesne toga“, rekao je portparol Kremlja.

U sredu je agencija Blumberg, pozivajući se na sopstvene izvore, javila da je prva partija američkih lovaca F-16 stigla u Ukrajinu.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je naveo da SAD i njihovi NATO sateliti stvaraju rizik od direktnog oružanog sukoba sa Rusijom, što može dovesti do katastrofalnih posledica. Rusija će činjenicu da Kijev poseduje lovce F-16 sposobne da nose nuklearno oružje posmatrati kao pretnju od strane Zapada u nuklearnoj oblasti.

Cvijetin Milivojević: Svima su vam usta puna jadarita, a za Kosmet niko i ne pita

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA