Najnovije

Minsk: Ratna psihoza jača – Zapad bi da uvuče Srbiju i BiH u NATO, ukrajinski projekat neuspešan

Vašington i Brisel, koji bezobzirno krše pravne i moralne norme, trenutno su spremni da iskoriste sve postojeće resurse u cilju dominacije na istočnom pravcu. Očigledni su pokušaji Zapada da uvuče u NATO Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, kao i zemlje postsovjetskog prostora, izjavio je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič.

Državni sekretar je istakao da NATO posmatra stupanje Finske i Švedske u tu organizaciju kao jednu od faza vojno-političkog osvajanja Evrope i „popunjavanja karike koja nedostaje“ u cilju formiranja kompletnog istočnog krila.

Prema njegovim rečima, situacija na zapadnim granicama Belorusije ostaje nemirna, nastavlja se militarizacija Poljske i baltičkih zemalja.
„Zapad, koji nije siguran u uspešnu realizaciju ‘ukrajinskog projekta', vidi Poljsku kao ključni 'bastion' na istočnom krilu, ocenio je državni sekretar u intervjuu izdanju „SB. Belorusija sevodnja“.

Volfovič je podvukao da se svet metodično pretvara u poligon globalne konfrontacije, a nakon povlačenja Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika iz glavnih sporazuma o kontroli naoružanja, o sprovođenju verifikacionih aktivnosti, nivo uzajamnog nepoverenja značajno je povećan.

„Protekli jubilarni samit NATO u Vašingtonu ponovo je demonstrirao agresivnu srž Alijanse. Ratna psihoza svuda se pojačava, pretnje sankcijama se i dalje upućuju državama koje ne igraju 'onako kako sviraju' Sjedinjene Države i njihovi sateliti“, naglasio je državni sekretar.

Rusko nuklearno oružje u Belorusiji — blagovremena odluka
Komentarišući nuklearnu agendu, Volfovič je naglasio da ona dobija na sve većoj aktualnosti usled očiglednog i značajnog rasta konfliktnog potencijala.

„U toku je ubrzana modernizacija američkog taktičkog nuklearnog oružja, koje se skladišti u evropskim zemljama“, rekao je zvaničnik.
On je naglasio da je poznato da je150 nuklearnih avionskih bombi raspoređeno u avionskim bazama u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj, a njihova ukupna snaga ekvivalentna je snazi 2 hiljade nuklearnih bombi, bačenih na Hirošimu i Nagasaki.

Volfovič je zaključio da je apsolutno ispravna i blagovremena bila odluka Minska o raspoređivanju na beloruskoj teritoriji ruskog taktičkog nuklearnog naoružanja kao najvažnijeg elementa sistema strateškog obuzdavanja.

POBUNA! Ukrajinski oficiri otkazali poslušnost!

Izvor: Sputnikportal.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA