Najnovije

PAKLENA NOĆ U NAJAVI: Hezbolah brutalno raketira položaje izraelske vojske

Hezbolah nastavlja sa žestokim napadima na Izrael...

Nakon dvodnevne pauze, Hezbolah je lansirao rakete na položaje Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u blizini južne granice Libana, rekao je izvor za RIA Novosti.

Govoreći o ubistvu visoko pozicioniranog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra i lidera političkog krila Hamasa Ismaila Hanijea, vođa libanskog pokreta Hasan Nasralah je u četvrtak najavio je ponovne napade na izraelske vojne položaje od petka ujutro, u okviru "fronta podrške Gazi" duž libansko-izraelske granice koji je pokret otvorio nakon početka vojne operacije Tel Aviva u palestinskoj enklavi.

Prema libanskom ministarstvu spoljnih poslova, oko 100.000 ljudi bilo je primorano da napusti svoj dom u južnom Libanu zbog izraelskog granatiranja.

Izraelska strana je izvestila da se oko 80.000 stanovnika severnog Izraela našlo u sličnoj situaciji.

Sukob na Bliskom istoku preti da se proširi nakon ubistva Hanijea u sredu, kao i ubistva visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u napadu koji je Izrael sproveo u utorak na predgrađe Bejruta, kao odgovor za smrtonosni napad na Golansku visoravan za koji je okrivio libansku organizaciju.

Načelnik štaba iranskih oružanih snaga general-major Mohamed Hosein Bakeri izjavio je danas da će Izrael zažaliti zbog ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea, navodeći da se metod odmazde razmatra.

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena veruje će napad Irana i saveznika biti jači od onog u aprilu, navode mediji na hebrejskom pozivajući se na visoke američke zvaničnike.

Pročitajte OVDE kako je Vučić promenio ideju referenduma o litijumu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA